Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema, Home en Multikabel willen voetbalrechten kopen

Leestijd: 2 minuten

Kabelaars Casema, @Home en Multikabel willen alle voetbalrechten kopen. Ze overwegen een bod uit te brengen op de live-uitzendingen, samenvattingen, radio en telefonie.  Volgens De Telegraaf zou het trio 100 miljoen euro over hebben voor de rechten. 

De drie kabelbedrijven zijn begin 2007 opgegaan in een nieuw bedrijf Zesko Holding, nu de grootste aanbieder van kabeltelevisie  met 1,2 miljoen breedbandinternet-, 500.000 digitale tv- en 450.000 telefonieaansluitingen.  Daarmee bereiken de drie bedrijven 3,5 miljoen huishoudens, zo'n 50% van de markt. 

In december maakte de Eredivisie CV (ECV) bekend onder welke voorwaarden de rechten kunnen worden gekocht. Geïnteresseerde mediabedrijven hebben tot donderdag de tijd om hun bod uit te brengen. Er kan geboden worden op een contractduur van drie, vier en vijf jaar. Waarschijnlijk is de hele procedure half februari afgerond, aldus De Volkskrant.

Eind 2004 werden de televisierechten door de eredivisieclubs voor het eerst door middel van een biedingsprocedure aangeboden. Destijds werd de overeenkomst gesloten met Talpa en Versatel. Inmiddels zijn de rechten in het bezit van RTL en Tele2. Het leverde de clubs gezamenlijk ongeveer 70 miljoen euro per seizoen op om te verdelen. 

Sinds het laatste kwartaal van 2007 bieden kabelbedrijven Tele2 Live Eredivisie Voetbal aan via de digitale pakketten. Dit is het resultaat van een overeenkomst tussen Tele2 en de belangrijkste Nederlandse kabelbedrijven, waaronder UPC, Casema, @Home, Multikabel, CAIW en Delta.

Klanten van de kabel hebben nu drie mogelijkheden om het Tele2 Live Eredivisie Voetbal af te nemen: als stand-alone product; samen met Sport1  of samen met Sport1 én Film1. De producten zijn ondermeer te bestellen via Tele2 (via Digitenne of ADSL) en via de verschillende kabelbedrijven zoals Casema, @Home en UPC. 
 

Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.