Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema sluit 100.000ste telefonieklant aan

Leestijd: 2 minuten

Casema heeft vandaag haar 100.000ste telefonieabonnee aangesloten. En dat binnen een half jaar na de feitelijke introductie van digitale telefonie. Het betekent dat de kabelaar uit Den Haag minder telefonieklanten heeft dan UPC (ca. 300.000) en meer dan Essent (ca. 70.000).

In juni 2005 lanceerde Casema digitale telefonie via haar kabelnetwerk. Omdat het bedrijf op dat moment volop bezig was met een nieuw klanteninformatiesysteem werd besloten met de verkoop van telefonie te wachten tot oktober van dat jaar. Vanaf oktober echter werd volop geadverteerd en groeide het aantal klanten met gemiddeld 15.000 nieuwe abonnees per maand. Casema verwacht eind 2006 240.000 telefonie-abonnees te hebben.

In tegenstelling tot de meeste VoIP-aanbieders schermt Casema dat gedeelte van internet dat gebruikt wordt voor telefonie af van het gedeelte dat men gebruikt voor het internetten en mailen. Hierdoor zou de klant een betere gesprekskwaliteit en een veel betere bescherming tegen meeluisteren of het onderscheppen van gespreksdata hebben. Daarom noemt het bedrijf haar product ook digitale telefonie en spreekt zij niet van internetbellen.

Volgens Casema is de snelle groei niet alleen te danken aan de hoge kwaliteit en gunstige prijs van het product. 'Klanten willen geen rompslomp bij het overstappen en dus nemen wij hen al het werk uithanden. Bovendien krijgt men er gratis internet bij en dat is voor veel mensen die nu nog een dial-up-internetverbinding (inbelverbinding red.) hebben reden om voor Casema te kiezen.' Daarnaast is het feit dat abonnees alles bij één leverancier kunnen krijgen en dus ook maar één rekening, van grote invloed.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie