Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema, Tiscali en Orange Beste Koop

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

De breedbandabonnementen Casema Midi, Tiscali ADSL T6 en Orange ADSL Family hebben het predikaat 'Beste Koop' gekregen van de Consumentenbond. Dat zijn de abonnementen met de beste prijs-kwaliteitverhouding volgens de Bond.

Casema Midi is de Beste Koop bij de abonnementen met een snelheid tot 3 MB, terwijl  T6 van Tiscali de Beste Koop is in de categorie 3-7 MB. En ADSL Family van Orange wordt als beste beoordeeld bij de  abonnementen van 8 MB en sneller.

Internet niet sneller, wel goedkoper 
In de Consumentengids van januari 2007 staan de testresultaten van 56 breedbandabonnementen. Deze zijn gebaseerd op het aanbod van afgelopen november, waarbij alleen de abonnementen met 'voldoende snelheidsmetingen' en een vast maandtarief zijn meegenomen. Voor het onderzoek is de surf-, download- en uploadsnelheid gemeten. De dienstverlening heeft de Consumentenbond niet onderzocht. Ook is niet gelet op de kwaliteit van internet én internettelefonie. Dat belooft de Bond bij een volgend onderzoek te doen. Deze belofte is overigens al eerder gedaan dit jaar, maar tot dusver niet ingewilligd.

Enkele conclusies:

  • De gemeten snelheid ligt vaak lager dan de opgegeven maximum snelheid. Kabelaars @Home, Casema/Orange Cable, Multikabel en Tele2 komen wel in de buurt daarvan.
  • Bij het downloaden is een snelheidsrecord gebroken: het 20 MB abonnement van XS4ALL doet er 2,5 seconden over om een vrij grote website te openen. Het langzaamste abonnement heeft daarvoor 11,2 seconden nodig. 
  • Abonnementen tot 1 MB blijken strucureel langzamer te zijn.
  • Gemiddelde prijs van goedkoopste breedbandabonnementen is het laatste halfjaar zo'n 10% gedaald.
  • Zelfs degene die heel weinig internet, is nu voordeliger uit met breedbandinternet dan met een abonnement waarbij je per minuut of per verbruikte MB afrekent.
  • Abonnementen inclusief internettelefonie zijn sterk in opkomst.
  • Alleen 12Move, Casema, Multikabel/Quicknet en Tiscali haalden alle virussen uit de mail (slechts 4 van de 17 providers). 
  • Caiway, Chello, Multikabel/Quicknet en Scarlet scoren zeer goed op het gebied van spamfilters.

Jammergenoeg is het advies van de Consumentenbond voor de goedkoopste abonnementen alweer achterhaald! De testresultaten voor het januari-nummer zijn gebaseerd op de actietarieven van november. Maar in die tussentijd zijn de meeste aanbiedingen allang weer gewijzigd! Voor een actuele ranglijst verwijzen we u daarom graag naar de TOP 5 goedkoopste breedband-pakketten op www.internetten.nl of Breedbandgekte.

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.