Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Casema verkocht voor 2,1 miljard

Leestijd: 2 minuten

De investeerders Cinven en Warburg Pincus nemen het kabelbedrijf Casema over voor 2,1 miljard euro. Het is de bedoeling dat de kabelaar uit Den Haag nauwer gaat samenwerken met Multikabel.  Vorig jaar kocht Warburg Pincus dit Noord-Hollandse kabelbedrijf.

Casema is op Essent Kabelcom en UPC na het grootste kabelbedrijf van Nederland. Het is vooral actief in steden als Den Haag, Amersfoort, Breda en Utrecht. Multikabel is de vierde leverancier van kabeldiensten en is gevestigd in Noord-Holland.

De overname is wel afhankelijk van de goedkeuring van de kartelautoriteiten. Het kabelbedrijf is nu nog in handen van The Carlyle Group, Providence Equity Partners en GMT Communications Partners. Deze doen goede zaken met de verkoop: een verdrievoudiging van de waarde in drie jaar tijd. Zij kochten de kabelaar in 2003 van France Telecom voor een kleine 700 miljoen euro.

Casema en Multikabel vormen samen de op twee na grootste kabelaar. De combinatie telt ruim 1,6 miljoen aansluitingen, met ongeveer 160.000 klanten voor digitale televisie, 540.000 internetabonnees en 200.000 telefonieklanten.  De omzet bedraagt op jaarbasis 416 miljoen euro. Alleen UPC en Essent Kabelcom, dat ook in de etalage staat, zijn groter.

Voor de klanten van Casema verandert er voorlopig weinig. Door de nauwere samenwerking moet de kwaliteit van de dienstverlening toenemen. Volgens een woordvoerder heeft Multikabel een hele goede klantenservice, waarvan Casema zou kunnen leren.

Zie ook: TOTAALWIJZER.nl voor het vinden van de goedkoopste aanbieder van triple play totaalpakketten Internet + Bellen + Digitale TV

Geactualiseerd: dinsdag 18 juli 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie