Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Check je downloadsnelheid met app van Netflix

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Fast-SpeedTest-Netflix.jpgIs je internetsnelheid hoog genoeg om een film of serie te streamen? Met de nieuwe app Fast van Netflix kun je nu eenvoudig je downloadsnelheid meten. De dienst is gratis beschikbaar, ook als je geen lid bent van Netflix.

Aanbevolen downloadsnelheid per stream

Met het landelijk beschikbare 4G-netwerk kan je downloadsnelheid oplopen tot 120 megabit per seconde (Mbps). In de praktijk zul je die snelheid niet gauw halen. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op je snelheid, zoals het type toestel dat je hebt en je locatie. Volgens Netflix is een downloadsnelheid van 1,5 Mbps al genoeg voor het afspelen van films en tv-series en 3 Mbps is de aanbevolen snelheid voor SD-kwaliteit. Wil je UltraHD-kwaliteit, dan wordt 25 Mbps geadviseerd.  

Snelheid hoog genoeg?

Netflix wil dat je makkelijk kunt controleren of je snelheid hoog genoeg is om een film of serie te streamen. De app is eenvoudig in design en gebruik. Na het openen begint hij direct met een downloadtest, waarna je binnen enkele seconden te zien krijgt wat het aantal Mbps van dat moment is. Ervaar je een lage snelheid, dan kun je er door deze check makkelijker achterkomen of dat aan de servers van de betreffende website ligt, of dat er eventueel een storing is of werkzaamheden zijn.

Steeds meer video's bekijken en livestreamen op mobiel

Speedtest11-8-2016.jpg

Fast-com.jpg

Eerder dit jaar maakte Netflix de snelheidstest al beschikbaar via een speciale website. Je kunt je downloadsnelheid dan vergelijken op Speedtest.net. Als echte vergelijkingssite namen wij natuurlijk de proef op de som. Fast gaf de eerste keer 180 Mbps aan, bij een tweede keer 170 Mbps, terwijl Speedtest.net de eerste keer 172 Mbps registreerde en daarna 175 Mbps. (Wij testten op Ziggo Zakelijk). Maar omdat we steeds meer op mobiele apparaten doen, inclusief video’s bekijken en livestreamen, is een aparte app natuurlijk altijd handig. De dienst is wereldwijd gratis beschikbaar voor Android en iOS, ook als je geen lid bent van Netflix.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie