Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Cistron stopt met 1617-dienst vanwege misbruik

Leestijd: 2 minuten

De internet- en telecomaanbieder Cistron uit Alphen a/d Rijn, is met ingang van vandaag 10 augustus 12 uur, volledig gestopt met haar 1617 "goedkoper bellen & internetten" dienstverlening. Klanten zijn schriftelijk van deze staking van de diensten op de hoogte gesteld.

Nieuws niet geheel onverwacht
Het nieuws kwam niet geheel onverwacht, daar alle Cistron Telecom 1617 klanten eind juli al een brief ontvingen waarin gesteld werd dat vanwege misbruik van de 1617 Carrier (Pre) Select service, een aantal internationale bestemmingen geblokkeerd zouden worden. In de periode dat Cistron Telecom haar best zou doen om een oplossing te zoeken voor het misbruik, werden klanten geadviseerd de geblokkeerde internationale bestemmingen via andere (alternatieve) aanbieders te bereiken.

Oplossing niet gevonden
Een oplossing voor het misbruik is echter niet gekomen. Vandaag viel bij de gebruikers van 1617 daarom een 2e brief m.b.t. het misbruik op de deurmat. Dit keer met het trieste nieuws dat Cistron Telecom niet tot een oplossing heeft kunnen komen en daarom genoodzaakt blijkt te zijn de 1617 dienstverlening niet alleen voor internationaal verkeer te blokkeren, maar voor alle bestemmingen die te bereiken waren via 1617.

Goedkoper internetten nu ook over
Het staken van de 1617 dienstverlening treft niet alleen de goedkoper bellen gebruikers, maar ook de internetters die via 1617 tegen goedkopere inbeltarieven konden inbellen op het Cistron Internet netwerk. Deze klanten werden middels de brief geadviseerd vanaf nu weer de lokale Cistron inbelnummers te gebruiken.

In de brief biedt Cistron tegenover haar klanten haar excuses aan omtrent de overlast.
De tarieven van Cistron zijn inmiddels van de Bellen.com website verwijderd.
Geactualiseerd: vrijdag 10 augustus 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.