Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Compacte Samsung Galaxy Note 8.0

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Samsung heeft de Galaxy Note 8.0 aangekondigd, net voor de Mobile World Congress in Barcelona. Met de compacte tablet wil het bedrijf de strijd aangaan met de evengrote iPad Mini van Apple. Het apparaat lijkt qua uiterlijk op de Galaxy S III en wie wil, kan er ook mee bellen. Verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal voor een adviesprijs van 399 euro.

De Galaxy Note 8.0 is het midden tussen de Samsung Galaxy Note II en de Galaxy Note 10.1 die precies een jaar geleden werd gepresenteerd. De nieuwe tablet heeft een 8 inch scherm met een resolutie van 800x1280 pixels, bevat een 1.6 GHz quadcore processor, 2 GB intern geheugen en een krachtige 4600 mAh batterij.

Slimme S Pen
Net als alle andere Note modellen is de Galaxy Note 8.0 uitgerust met de bekende S-Pen. Hiermee is de tablet te bedienen, kun je teksten schrijven, tekenen en diverse extra functies uitvoeren. Met de geavanceerde S Pen lijkt het alsof je met pen en papier aan de slag gaat, maar de mogelijkheden zijn veel uitgebreider volgens Samsung. 

Multitasken
De Samsung Galaxy Note 8.0 heeft verder uitgebreide multitasking mogelijkheden. Zo kun je met Multi Window op twee schermen tegelijkertijd werken, wat  handig kan zijn wanneer je bijvoorbeeld iets op internet opzoekt en er direct een aantekening van wilt maken. De in grootte aanpasbare vensters kunnen bovendien gewoon open blijven staan. 

Veel content en apps
Op de nieuwe Note is een scala aan content en tools alvast gratis geïnstalleerd, zoals de Samsung tablet-primeur Flipboard. Daarmee kunnen feeds van sociale netwerken en nieuwssites in één oogopslag worden bekeken. De Flipboard-app is speciaal voor de Samsung S Pen geoptimaliseerd. Zodra de S-Pen boven een Flipboard headline gehouden wordt, zal direct een preview van het bericht getoond worden.

De Note 8.0 is bovendien de eerste Android tablet waarop Awesome Note draait. Hiermee kun je onbeperkt notities maken, waaronder memo’s, dagboekaantekeningen en 'niet vergeten' lijstjes.

De tablet heeft verder een  Reading Mode, waarmee je een e-book prettig kunt lezen. Het 8.0 inch scherm is helder, de kleurtemperatuur is hoog en het contrastratio is sterk. De Galaxy maakt een afstandsbediening overbodig voor televisie, DVD- en Blu-ray spelers dankzij Peel waarmee je een universele afstandsbediening in handen hebt.

Beschikbaar
Samsung heeft bekend gemaakt dat de Galaxy Note 8.0 in de loop van het tweede kwartaal in Nederland op de markt zal komen. De verkoopadviesprijs voor de 16 GB versie (tevens voorzien van een geheugenkaartslot) gaat 399 euro bedragen. Er verschijnen dan ook bijbehorende accessoires zoals een beschermende 'pouch' in donkergrijs, roodroze of limegroen. Daarmee kun je de tablet zowel horizontaal als verticaal neerzetten.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.