Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

CompuServe stopt in Nederland

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internetprovider Compuserve stopt ermee in Nederland. Telfort Internet neemt per 1 december 2009 alle dial- en DSL-klanten over. Deze week hebben de klanten van CompuServe een bief gekregen waarin melding wordt gemaakt van de overheveling van de bel- en intenetdiensten naar KPN-dochter Telfort.

Machtspositie KPN
Met deze overname versterkt KPN zijn positie opnieuw. Telfort Internet, voorheen Tiscali, werd in 2007 ingelijfd door KPN. Na Freeler, Speedlinq, Demon, Cistron en HCCnet was Tiscali -en daarmee 12Move- het zesde internetbedrijf dat overgenomen werd. De NMa was destijds van mening dat andere ADSL-spelers als Orange (Online)  en Tele2 samen met kabelbedrijven voldoende tegenwicht konden bieden aan KPN op de consumentenmarkt voor breedbandinternettoegang.

Een maand opzegtermijn
Wie dat wil, kan tot 20 november 2009 het abonnement bij Compuserve opzeggen. Per 1 december 2009 wordt het abonnement dan effectief beeïndigd. Volgens Telfort zijn er vooral voordelen aan de overstap verbonden. Zo zou de downloadsnelheid stijgen van maximaal 8 naar maximaal 20 Mbps.

Voor- en nadelen
Op diverse internetfora -bijvoorbeeld  op Totaalwijzer.nl- worden ook enkele nadelen genoemd. Zo zijn er mensen naar Compuserve overgestapt omdat Telfort in mei van dit jaar een starttarief van 5 eurocent per gesprek invoerde. Deze verhoging leverde tientallen reacties op. Daarnaast wordt er voortaan een inflatiecorrectie op de tarieven toegepast. 

Telfort: 'De prijzen van de Telfort abonnementen zijn gelijk of lager dan u gewend bent bij Compuserve. Voor wat betreft de abonnementskosten voor Vast Bellen gaat u niet meer betalen. Dit geldt echter niet voor de gesprekskosten voor Vast Bellen. Telfort hanteert een starttarief van 5 cent voor bellen naar vaste nummers binnen Nederland.Het tarief voor bellen naar mobiele nummers is bij Telfort weer iets lager, namelijk 17 cent i.p.v. 18 cent per minuut. De internationale gesprekstarieven zijn gelijk.'

Zie ook: ervaringen Compuserve - ervaringen Telfort

Geactualiseerd: maandag 15 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie