Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Concurrenten KPN toegang tot glasvezelnet

Leestijd: 1 minuut

Concurrenten van KPN kunnen volledig toegang krijgen tot het nieuwe All IP-glasvezelnetwerk dat KPN de komende jaren gaat uitrollen.  Toezichthouder OPTA* had het bedrijf daartoe eerder deze maand opgeroepen.

KPN gaat het bestaande koperdraadnetwerk tussen 2007 en 2010 ombouwen naar een glasvezelnetwerk dat reikt tot in de wijk. De investeringen hiervoor bedragen naar schatting 1,5 miljard euro. Tussen de straatkast en de woning blijft de bestaande koperdraad gehandhaafd.

Daarbij worden de huidige 1350 wijkcentrales vervangen door tweehonderd meer geavanceerde centrales. Andere aanbieders, zoals Tele2 en Orange, hebben echter in vierhonderd wijkcentrales apparatuur opgesteld om hun klanten te verbinden. De OPTA had KPN gevraagd de concurrenten een alternatief te bieden.

Aan die wens komt KPN nu tegemoet. Het bedrijf heeft gisteren een tarievenlijst gepubliceerd voor toegang tot de straatkasten van het nieuwe netwerk. KPN is naar eigen zeggen het eerste telecombedrijf in Europa dat een dergelijk geavanceerd netwerk realiseert.

* Zie: Standpunt OPTA

Geactualiseerd: maandag 15 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie