Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Consumentenbond: Bellen via internet? Doen!

Leestijd: 2 minuten

Driekwart van de bellers wil niet meer terug naar de oude vaste lijn. De meeste mensen die zijn overgestapt naar internetbellen zijn tevreden over de kwaliteit. Kabelbellers zijn iets positiever dan bellers via ADSL. Enige grote smet op het succes zijn de vele problemen met de installatie.

Deze conclusie van de Consumentenbond naar aanleiding van een tevredenheidsonderzoek werd een week geleden gepubliceerd. Bellen.com heeft hier summier aandacht aan besteed, maar gaat nu wat dieper in op de verschillen tussen de kabel- en ADSL-aanbieders.

Zoals aangegeven scoren de drie kabelaanbieders Casema, UPC en @Home iets beter dan de ADSL-aanbieders. Van de kabelaars wordt Casema als beste beoordeeld, terwijl Tiscali de beste ADSL-aanbieder is voor bellen via internet. Gevolgd door KPN, Tele2, Orange en als laatste Scarlet One.

Tiscali is volgens de Consumentenbond ook de beste op het gebied van installatie en klantenservice. Maar liefst 90% van alle aansluitingen gaat meteen goed en de klantenservice wordt beter dan gemiddeld beoordeeld ten aanzien van bereikbaarheid, snelheid antwoord en probleemoplossing. Zie onderstaande tabellen voor de overige resultaten. 

Het positieve nieuws voor Tiscali lijkt goed getimed. Vandaag moest de Italiaanse internetaanbieder bekendmaken dat er de eerste zes maanden van dit jaar ruim 74 miljoen euro verlies geleden is. Het bedrijf, dat nog steeds lijdt aan zaken uit het verleden, heeft in ons land echter een winst geboekt van bijna 10 miljoen euro met een omzetstijging van 5 procent.  Aan de andere kant valt het goede nieuws juist samen met de start van de najaarscampagne met als speciale aanbieding het Tiscali ADSL T6 abonnement, waarbij men nu 3 maanden lang Tiscali Telefonie kan uitproberen. Tevreden klanten krijgen het Tiscali Telefonie-abonnement nog eens 3 maanden gratis, pas daarna betalen ze € 4,95 per maand voor Tiscali Telefonie. Wie ontevreden is, kan Tiscali Telefonie kosteloos opzeggen.Zoals gebruikelijk worden goede testscores van de Consumentenbond graag aangegrepen door reclamemakers. Zo beveelt Casema haar Telefonie en Internet product als goedkoopste optie aan voor alle type bellers.  Dit zou gebleken zijn uit de laatste prijspeilingen van de Consumentenbond.

Hiermee lijkt de ADSL-aanbieder de formule van @Home na te volgen, waarbij men de kwaliteit van het product 2 maanden kan proberen. Wie het proefabonnement van @Home niet wil voortzetten, kan het kosteloos opzeggen.

Zie ook: TOTAALWIJZER met een vergelijking van INTERNET + BELLEN + (evt.) DIGITALE TV voor het vinden van de goedkoopste aanbieder van bellen via internet.

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.