Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ConsuWijzer lanceert Online ShopScan

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Hoe weet u of een website betrouwbaar is? ConsuWijzer helpt u sinds kort bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van webshops met de Online ShopScan. Door een beperkt aantal vragen over de webshop te beantwoorden, kunt u zich tijdens het webwinkelen snel een oordeel vormen over het bedrijf achter de webshop.

Pauline Bijlenga, hoofd ConsuWijzer: 'Consumenten kiezen steeds meer voor het gemak van online shoppen. Meestal verloopt dat prima. Soms is de consument onzeker over de betrouwbaarheid van de aanbieder. Deze shopscan biedt hem houvast om zich vooraf een oordeel te vormen.' De campagne is het initiatief van de Consumentenautoriteit, een van de toezichthouders achter ConsuWijzer.

Betrouwbaarheid beoordelen vóór aankoop
De Online ShopScan helpt consumenten om vóór de aankoop de betrouwbaarheid van het bedrijf achter de webshop te beoordelen. Afhankelijk van het aantal positieve of negatieve antwoorden kan de consument bepalen of hij de webshop 'OK of Ojé' vindt.

Meldingen bij ConsuWijzer
De inhoud van de online shopscan is gebaseerd op de vragen en klachten die ConsuWijzer ontvangt over online aankopen. Dit zijn, behalve klachten over garantie, zaken die specifiek zijn voor kopen via internet.

Fraude met financiële producten
Tegelijkertijd met de campagne van ConsuWijzer attendeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de consument op de gevaren met de aankoop van financiële producten en diensten via internet. Op de website van de AFM is een checklist te vinden waarmee consumenten kunnen bepalen of zij wel of niet met een betrouwbare aanbieder van doen hebben.

Shopscan voor internetondernemers
Om ondernemers te laten nagaan of hun website wel aan de regels voldoet hebben de Belastingdienst en de Consumentenautoriteit een eenvoudige test ontwikkeld.

Zie ook: Bestellen via internet (FAQ)

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.