Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

ConsuWijzer waarschuwt voor Windows XP

door Jeanet Woldring 1 reactie

ConsuWijzer wijst consumenten op de herhaalde waarschuwingen van de overheid, politie, banken en Microsoft om te stoppen met het werken met Windows XP. Vanaf 8 april stopt Microsoft namelijk met het ‘updaten’ van dit besturingsprogramma voor computers. Je ontvangt dan geen automatische beveiligingsupdates meer. Dat heeft onder meer gevolgen voor de bescherming van je persoonlijke gegevens. Hierdoor loop je extra risico.

Veiligheid en privacy in gevaar

Consumenten die blijven werken met XP brengen zowel hun eigen veiligheid en privacy in gevaar, als die van anderen. ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder die onder andere toezicht houdt op regels rondom veilig internetten.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Sverige ()

Wat een onzin allemaal...Windows XP is intussen een uitgerijpt product waar intussen alle bugs uitgehaald zijn. Dit in tegenstelling tot de nieuwere producten die nog steeds (zoals we van amerikaanse bedrijven gewend zijn) vol fouten zitten. Nieuwe updates voor XP zijn dus echt niet meer noodzakelijk! je moet uiteraard wel een virusscanner en firewall gebruiken, maar dat spreekt vanzelf.Er is dus echt helemaal geen reden om geld te gaan uitgeven voor een systeem wat blijkbaar constant bugfixes nodig heeft.Ik blijf in ieder geval rustig bij XP en raadt dit ook aan anderen aan.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie