Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Datalimiet voor T-Mobile grootverbruikers

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

T-Mobile gaat extreme dataverbruikers met oude i-abonnementen aanpakken. Ze kunnen kiezen uit een abonnement met datalimiet of het abonnement opzeggen en overstappen naar een andere provider. Het gaat alleen om klanten die minimaal zesmaal het gemiddelde dataverbruik opmaken.

Dat schrijft iPhoneclub naar aanleiding van verstuurde brieven aan een aantal klanten. Het zou vooral gaan om consumenten met een i-abonnement uit 2010 dat speciaal gericht was op iPhones en onbeperkt internet aanbiedt.

Eén klant 500 GB per maand
T-Mobile laat weten dat het om klanten gaat die meer dan zesmaal het gemiddeld dataverbruik verstoken en gedurende een half jaar of langer extreem hoog dataverbruik hebben. 'Bij één klant gaat het om 500 GB per maand.' De maatregel is  genomen omdat andere klanten last hebben van deze kleine groep hoogverbruikers. 

Wettelijk toegestaan
iPhoneclub: 'Wettelijk gezien mag T-Mobile maatregelen nemen tegen klanten die het systeem misbruiken. Een operator mag tussentijds de voorwaarden van een abonnement aanpassen en klanten daarbij de mogelijkheid geven om hun abonnement vroegtijdig te beëindigen. 

Maar dat is wat de betrokken klanten juist niet willen: ze hadden een erg goede deal met onbeperkt internet, die ze bij andere operators niet meer kunnen afsluiten. Bij klanten die een brief van T-Mobile hebben ontvangen, zullen de i-abonnementen worden omgezet naar Sim Only, waardoor ze duurder uit zijn en te maken krijgen met een datalimiet.'

Zowel T-Mobile (15 aug.) als Vodafone (1 aug.)  en KPN (5 sept.) hebben afgelopen zomer nieuwe abonnementen gelanceerd waarbij datalimieten terug zijn. Er wordt geen onbeperkt internet meer aangeboden.
 

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.