Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

De beste provider van 2012 qua prijssnelheid

Leestijd: 2 minuten

Tele2 is de winnaar van de Prijssnelheidstest van 2012. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van Internetten.nl in samenwerking met iPing. Een jaar eerderkwam Tele2 al alsde beste provider uit de bus in de categorie internet + telefonie, dit keer halen zij ook de hoogste score op het gebied van internetabonnementen en alles-in-1 pakketten.

Prijs/snelheid verhouding

Vanaf 2009 publiceert Internetten.nl maandelijks de Prijssnelheidstest, een ranglijst in samenwerking met iPing op basis van snelheidsmetingen en prijzen van internet + bellen + tv abonnementen.

Gekeken wordt naar de snelheid van een internetverbinding in vergelijking met de totale kosten in het eerste jaar. Een hoge score betekent niet dat dit de snelste internetverbinding van Nederland is, maar wel dat je 'het meeste waar' voor je geld krijgt.

Drie categoriëen

We onderscheidendrie categoriëen: internet, internet+telefonie (2-in-1) en internet+telefonie+televisie (3-in-1). Naast de snelheidsmetingen, die dagelijks plaatsvinden, zijn er ook voortdurend tariefwijzigingen. Om deze reden wordt de prijssnelheidsscore maandelijks geüpdate. De actuele scores zijn dus altijd te vinden op Internetten.nl.

Prijssnelheid Internet Internet + bellen Alles-in-1
januari Tele2 Tele2 Tele2
februari Tele2 Tele2 Tele2
maart Tele2 Tele2 Tele2
april Tele2 Tele2 Tele2
mei Tele2 Tele2 Tele2
juni Tele2 Tele2 Tele2
juli Telfort Tele2 Tele2
augustus Telfort Telfort Ziggo
september Tele2 Tele2 Ziggo
oktober Telfort Zeelandnet UPC
november Telfort Telfort UPC
december Tele2 Tele2 UPC

Beste Prijssnelheidsscore 2012

Voor 2012 hebben we gekeken wie per categorie het best gescoord heeft. Tele2 is als beste geëindigd bij de categorie internetabonnementen. Acht van de twaalf maanden haalde Tele2 Internet (tot 50Mb) de hoogste score. Telfort Internet standaard behaalde de tweede plaats.

Ook voor Internet + Bellen was de prijssnelheid-verhouding van Tele2 Internet (tot 50 Mb) en Bellen het beste. In deze categorie lukte het Telfort om met Internet Standaard en Vast Bellen Tele2 in de maanden augustus en november te overtreffen. In oktober stond Zeelandnet met Internet Premium + Telefonie aan top.

Voor Internet + Bellen + TV was Tele2 eveneens onverslaanbaar, met TV, Internet en Bellen tot 50 Mb acht maanden op de eerste plaats. Ziggo met Alles-in-1 Extra en UPC met het Alles-in-1 Voordeelpakket 30 Mb stonden allebei twee maanden bovenaan in deze ranking.

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.