Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

De kleine lettertjes van UPC

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

UPC mag consumenten niet langer misleiden over prijs van digitale tv. Telecombedrijven moeten, net als luchtvaartmaatschappijen, geen kosten meer verzwijgen of verdoezelen die hoe dan ook aan een aanbieding vastzitten. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding tussen UPC en KPN.

De kleine lettertjes
In een tv-commercial deed UPC voorkomen alsof de abonnementsprijs van UPC’s digitale tv slechts 4 euro zou zijn. Dat is niet waar, vond KPN, want het digitale pakket van UPC is alleen verkrijgbaar als je ook een standaardabonnement neemt van 16,80 euro. En in totaal dus 20,80 euro betaalt. Nou meldde UPC het laatste wel, maar slechts in kleine lettertjes. Niet goed, oordeelde de rechter in een kort geding. Consumenten moeten helder kunnen zien wat iets kost. 

Ook de reclame voor het Voordeelpakket werd als misleidend geoordeeld, omdat de prijs niet 28,30 euro bedraagt, maar altijd tenminste 45 euro inclusief Standaard Radio/TV. Inmiddels heeft UPC de presentatie van het Alles-inéén Voordeelpakket aangepast.

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.