Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze zomer goedkoper sms en mobiel internet

door Jeanet Woldring

Mobiel internetten vanuit een ander EU-land mag per 1 juli hooguit 50 cent per megabyte kosten. Een smsje hooguit 14 cent per bericht. En roamingtarieven mogen niet meer naar boven afgerond worden. Dit stelde de Europarlementscommissie maandag.

Dataroaming nu 2 tot 15 euro per Mb
De parlementsleden verwierpen een limiet van 1 euro per megabyte voor zogeheten data-roaming, zoals de Europese Commissie had voorgesteld. Nu is er nog geen limiet, zodat sommige vakantiegangers bij thuiskomst een schrikbarend hoge rekening ontvangen. Nu variëren de tarieven van 2 euro (T-Mobile) tot 15 euro per megabyte (Rabo Mobiel). KPN zit daar met 8 euro (€ 7,95) per Mb tussenin. Vodafone is na T-Mobile het goedkoopst met € 2,50 per Mb plus een starttarief van 79 cent per sessie.

Afrondverbod gespreksduur na 1e halve minuut
Men wil bovendien een eerlijker berekening van grens overschrijdende gsm-tarieven. Ze vinden dat telecombedrijven de gespreksduur niet meer naar boven mogen afronden. De Europese Commissie had zo'n afrondverbod voorgesteld na de eerste halve minuut.

Prijslimiet sms 14 cent
De parlementsleden steunen in grote meerderheid ook een prijslimiet op grensoverschrijdende sms-jes van 11 cent exclusief btw. Nu is die prijs gemiddeld 28 cent, oplopend tot 80 cent in sommige landen.

Het parlement moet eind april nog voltallig stemmen over het plan. Daarna is een compromis nodig met bewindslieden uit de EU-landen, onder wie staatssecretaris Frank Heemskerk. Die steunen de prijslimieten eveneens.

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie