Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Digitale tv kijken duurder

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Televisie kijken in Amerika is vorig jaar veel duurder geworden. Een gemiddeld Amerikaans huishouden betaalt maar liefst 64 euro voor een tv-abonnement, aldus Totaal TV. Ook in Nederland stijgen de kosten van tv-abonnementen.

Volgens TotaalTV kregen Amerikaanse huishoudens in 2011 met een forse prijsverhoging van 7,2 procent te maken. Gemiddeld kost een tv-abonnement in Amerika 64 euro. Dit bedrag is nog zonder internet en telefonie en maakt dus geen onderdeel uit van een alles-in-één pakket.

Wel meer zenders
De Amerikaanse zenderpakketten zijn wel veel uitgebreider dan in Nederland. Zo hebben veel huishoudens abonnementen op relatief dure betaalzenders als HBO. Dat verklaart ook voor het grootste gedeelte dat de gemiddelde prijs voor een tv-abonnement veel hoger is. 

Hogere prijs in Nederland
Ook in Nederland hebben enkele tv-aanbieders de prijs voor tv-pakketten naar boven aangepast. Zo verhoogde KPN de prijs van Interactieve TV vorig jaar met 1 euro per maand en afgelopen juni kwam er weer een euro bij. Digitenne werd 1 juli 50 eurocent per maand duurder. 

Een deel van de UPC-klanten kreeg te maken met een prijscorrectie omdat UPC enige tijd een te lage prijs bij Alles-In-1 pakketten heeft doorberekend. Ook verhoogde UPC de prijs van het aanvullende Sport1-abonnement naar de marktconforme prijs. Abonnees bij Caiway zijn ook meer voor het basispakket gaan betalen.

Bron: TotaalTV

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie