Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Direct ADSL of ADSL Direct?

Leestijd: 3 minuten

Enkele weken na de introductie van KPN Direct ADSL introduceert Wanadoo ADSL Direct. Beide producten hebben weinig gemeen, maar toch zou de naam verwarring kunnen veroorzaken.

Om deze reden zijn de  belangrijkste kenmerken van de beide breedbandpakketten hier op een rijtje gezet:

netwerk  snelheid  prijs per maand lijntype  datalimiet per maand  e-mail boxen  ruimte website
KPN Direct ADSL (Go)  KPN  384/128  €21,95 (tot 1-9-2004 €19,95)  analoog/ISDN  1,5 GB  nee  nee
Wanadoo ADSL Direct  BBNED  256/256  €22,95 (eerste 3 mnd. €14,95) alleen analoog  Fair Use Policy  4  20 MB


Toelichting bij de verschillen:

  • Bij Direct ADSL van KPN geen extra diensten zoals e-mail en hosting. Direct ADSL geeft, zoals de naam al aangeeft directe toegang tot breedband internet zonder tussenkomst van een provider. ADSL Direct van Wanadoo levert deze extra diensten wel.
  • Het netwerk dat gebruikt wordt: Wanadoo maakt met ADSL Direct gebruik van het netwerk van BBned, een concurrent van KPN op breedbandgebied. Dit betekent in de praktijk dat consumenten meestal niet tussen beide producten kunnen kiezen. Wie de postcodecheck uitvoert, zal vaker als resultaat zien dat Direct ADSL beschikbaar is dan het product van Wanadoo. BBned heeft nu een dekking van 85%*, terwijl KPN hard bezig is dit jaar 97% dekking te krijgen.
  • Snelheid: de relatief hoge upload-snelheid van 256KB bij Wanadoo is handig voor het versturen van e-mails met grote attachments zoals digitale foto's, het uploaden van bestanden naar het internet of het spelen van online games. Met de hogere downstreamsnelheid van KPN daarentegen kan men sneller bestanden downloaden.
  • Lijntype: wie een ISDN aansluiting heeft en niet terug wil naar een analoge (gewone) telefoonlijn, kan geen gebruikmaken van Wanadoo ADSL Direct.
  • Datalimiet: Wanadoo ADSL Direct kent geen datalimiet, KPN wel. Vooralsnog berekent KPN de boven de datalimiet gedownloade data niet.

KPN richt zich met ADSL Direct vooral op de gebruiker die alleen voor de directe toegang wil betalen en zijn extra diensten zoals e-mail via een andere provider regelt. Wanadoo daarentegen richt zich vooral op consumenten die nu nog elke keer inbellen voor een internetverbinding.

Paul Lempers, Marketing Director bij Wanadoo Nederland: "Een grote groep ervaart nog niet de voordelen van snel en voordelig internetten via breedband. Deze consumenten willen we bereiken met dit aantrekkelijke en heldere abonnement. Met Wanadoo ADSL Direct bieden we een one-stop-shop voor eenvoudig en betaalbaar internet. Klanten kunnen voortaan internetten zonder datalimiet, zodat ze nooit voor onverwachte extra kosten komen te staan."

Nog een voordeel van het Wanadoo product: men krijgt slechts één factuur voor de ADSL-aansluiting én de internettoegang. Ook kan men bij één helpdesk terecht voor vragen over zowel de internetverbinding als de rekening. De introductie van dit nieuwe Wanadoo abonnement gaat gepaard met grote kortingen op de abonnementsprijs en kost de eerste drie maanden €14,95 (hierna €22,95) per maand. Bovendien krijgen nieuwe abonnees tijdens de introductieperiode een gratis USB-modem en hoeven ze geen aansluitkosten te betalen.

Wanadoo ADSL Direct: klik hier voor meer informatie en gratis aanmelden
KPN Direct ADSL: klik hier voor meer informatie en gratis aanmelden

* Op de vraag : "Wij hebben nu nog geen ADSL, maar bij de postcodecheck (postcode ....) wordt vermeld  dat het vanaf maart 2004  beschikbaar zal zijn. Wanadoo heeft nu een abonnement, ADSL Direct, zonder datalimiet, met snelheid 256/256. Zal dit pakket dan ook bij ons beschikbaar zijn?" luidt dan ook het het antwoord: "Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is ADSL Direct op uw adres niet beschikbaar, maar Direct ADSL wel..." 

Geactualiseerd: maandag 24 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie