Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Downloadsnelheid groeit naar 14,2 Mbps

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De gemiddelde aangeboden downloadsnelheid bedraagt nu 24,5 Mbps en de gemeten downloadsnelheid in Nederland is nu 14,2 Mbps. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg dit nog respectievelijk 16,2 Mbps en 10,2 Mbps. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Aangeboden en gemeten snelheid
De verhouding tussen daadwerkelijk gemeten snelheid en de geadverteerde snelheid daalde van 63 procent in het eerste kwartaal naar 58 procent in het derde kwartaal.

Bijna 9 op de 10 Nederlanders snelheid > 6 Mbps
De meerderheid (88%) van de Nederlandse breedbandgebruikers had een DSL, kabel of glasvezelverbinding met een downloadsnelheid van meer dan 6 Mbps. In het eerste kwartaal was dit nog 75 procent. 

UPC, Ziggo en Telfort beste ratio
Volgens de onderzoekers biedt glasvezel gemiddeld de grootste bandbreedte met 40,8 Mbps, gevolgd door Ziggo en UPC. Van alle aanbieders (uitgezonderd glasvezel) biedt Ziggo de beste ratio tussen geadverteerde en werkelijke snelheden in de segmenten 0-3 Mbps, 3-6 Mbps, 12-24 Mbps en 24-48 Mbps. 

UPC heeft de beste ratio in de segmenten 48-60 Mbps en 60 Mbps en hoger, terwijl KPN's dochter Telfort de beste verhouding biedt in het 6-12 Mbps segment.

Telfort en UPC ook beste volgens iPing Prijssnelheidstest
Op Internetten.nl scoren Telfort en UPC eveneens het beste als we kijken naar de verhouding prijs/snelheid. Volgens de iPing prijssnelheidstest  staat Telfort met Internet Plus al maandenlang op nummer 1. Datzelfde geldt voor het Alles-in-één Voordeelpakket van UPC.
 

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.