Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Draadloze verbinding via mobieltje met nieuwe PC kaart

Leestijd: 3 minuten

KPN Mobile biedt vanaf vandaag de AirCard 750 van de Canadese fabrikant Sierra Wireless. Deze PC-kaart zorgt voor een snelle draadloze verbinding met het internet of bedrijfsnetwerk vanaf een laptop.

Door deze kaart hoeft de verbinding tussen mobieltje en laptop niet meer tot stand te komen via infrarood, Bluetooth of kabel. Het voordeel is dat de mobiele telefoon daardoor ook tijdens de internetverbinding vrij is om te bellen en gebeld te worden.
Met de dienst Internet Everywhere van KPN kan men op deze manier het internet op. Behalve toegang tot het world wide web kan de gebruiker e-mail versturen en ontvangen en is het mogelijk om het bedrijfsnetwerk te benaderen. Ook biedt Mobile Office Online medewerkers van een bedrijf een directe mobiele verbinding met hun bedrijfsnetwerk. Niet alleen is de bedrijfsinformatie te benaderen, maar ook het gebruik van toepassingen zoals verkoopsysteem, orderverwerking, agenda en e-mail.
Met de AirCard 750 hebben medewerkers die veel onderweg zijn, zoals verkopers of monteurs, toegang tot dezelfde gegevens die zij op het werk zouden hebben, waar ze ook zijn en op het moment dat ze het willen. Dat kan hun werken effectiever en productiever maken aldus de mobiele operator.


De AirCard 750 werkt op zowel het GSM- als het snellere GPRS-netwerk van KPN Mobile. Op dit moment behoort de AirCard 750 tot de snelste GPRS PC-kaart modems op de markt volgens KPN. De kaart kan behalve op een laptop ook op een daarvoor geschikte PDA worden gebruikt. De kaart is geschikt voor alle gangbare versies van het besturingssysteem Windows en van de Pocket PC’s van Compaq en ondersteunt verder SMS, spraak via GSM met behulp van een aparte headset, fax- en SIM-kaartfuncties. Bovendien werkt het ook op DCS-1800 en DCS-1900 (VS) netwerken en kan daardoor ook in het buitenland gebruikt worden.


De AirCard 750 is verkrijgbaar via Primafoon en Business Center en tevens via www.kpn.com. Hier is ook meer informatie te vinden over deze vorm van internetten. De prijs is afhankelijk van het gekozen abonnement en begint bij EUR 245. Benodigd is een geschikte laptop of PDA en een SIM-kaart van KPN Mobile met GPRS-bundel.

Bedenk wel dat u een open verbinding met het internet heeft als u op deze manier mailt of surft. U kunt dus, net zo als bij uw PC thuis of op de zaak, te maken krijgen met ongewenst en onopgemerkt dataverkeer en zelfs inbraak.
Gebruik dus bij voorkeur software die uw verbinding hiertegen beschermt. U betaalt voor alle dataverkeer dat u verzendt of ontvangt, dus ook voor het ongewenste en niet opgemerkte dataverkeer!

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.