Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Eén op de vijf internetters mobiel online

Leestijd: 2 minuten

In 2007 gingen ruim 2 miljoen mensen online met behulp van mobiele apparatuur, zoals een laptop of mobiele telefoon. Dat is bijna 20 procent van alle internetters. Vooral mannen en hoogopgeleide jongeren gaan mobiel online. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Mobiele verbinding vooral via laptop
In 2007 kwam de mobiele internetverbinding vooral tot stand via een laptop met een overal bruikbaar, draadloos modem. Dat werd gedaan door 13 procent van alle internetters. Daarnaast ging 8 procent van de internetgebruikers met een mobiele telefoon online. Slechts 3 procent gebruikte een palmtop.

Meer mannen dan vrouwen internetten mobiel
Van de mannen die internetten, ging bijna een kwart via een mobiele verbinding online. Dat is beduidend meer dan bij de vrouwen, van wie 14 procent dat deed. Drie keer zoveel mannen dan vrouwen gebruikten de mobiele telefoon om online te gaan.

Vooral hoog opgeleide jongeren mobiel online
Mobiel internetten is vooral populair bij hoogopgeleide jongeren gezien het feit dat ruim 30 procent van de hoogopgeleide internetters jonger dan 45 jaar in 2007 mobiel online ging. Bij de oudere en laagopgeleide internetters lag dat aandeel op slechts 7 procent.

Het CBS stelt vast dat de verspreiding van mobiel internetten in de samenleving hetzelfde patroon vertoont als die van internet aan het eind van de vorige eeuw. De eerste gebruikers van het internet waren toen ook juist de jongere, hoog opgeleide mannen.

Raadpleeg de BELWIJZER MOBIEL voor belkosten, toestelprijzen en mobiel internetten
 

Geactualiseerd: maandag 27 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.