Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Eerste NS-trein met gratis internet van T-Mobile

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vandaag nam NS de eerste trein met actuele reisinformatie en gratis internet officieel in gebruik. Camiel Eurlings, Minister van Verkeer en Waterstaat, en Bert Meerstadt, President Directeur van NS reden de trein naar station Bijlmer Arena. De gratis internetdienst en actuele reisinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door T-Mobile.

Internet in de trein is al jaren een belofte. Vorig jaar stelde minister Eurlings een subsidie van 15 miljoen euro beschikbaar. T-Mobile won de aanbesteding van concurrent KPN. Naast de 15 miljoen euro die de overheid beschikbaar stelt, steekt de NS zelf 45 miljoen euro in het project. Er komt één hotspot per wagon.

Voorlopig gratis
De komende tijd worden stapsgewijs meer treinen voorzien van WiFi, tot over drie jaar alle intercity's draadloos internet hebben. Tot 2013 is internet in de trein gratis, het is nog niet duidelijk of de NS daarna met een betaalmodel komt.

In februari 2009 ging Arriva al van start in het noorden van het land op het netwerk van KPN. Een slecht beveiligde router in de Arriva-trein zorgde in maart vorig jaar voor ophef. Kwaadwillenden konden daardoor privégegevens afluisteren.

Volgens T-Mobile vereist het aanbieden van mobiel internet in een bewegend voertuig een zeer modern en geavanceerd mobiel netwerk. T-Mobile heeft daar naar eigen zeggen al veel in geïnvesteerd en zal in de toekomst ook blijven investeren in de verdere ontwikkeling van snel mobiel internet.

Geactualiseerd: maandag 29 maart 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.