Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Elf procent wil minimaal 50 Mbps

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Bijna de helft van de internetters weet niet wat de bandbreedte is van hun internetverbinding. Driekwart van de gebruikers is tevreden over de snelheid, terwijl een vijfde wil opwaarderen. Van de laatste groep wil 13 procent naar 20 Mbps, terwijl 37 procent naar 50 tot 100 Mbps wil en 20 procent naar minimaal 120 Mbps. Dat blijkt uit onderzoek door  Synovate in opdracht van Tele2.

Tegelijk met de aankondiging van Fiberspeed presenteert Tele2 de resultaten van een onderzoek naar het internetgebruik en de internetbehoefte van consumenten. De resultaten sterken Tele2 in de visie dat koper nog de nodige mogelijkheden biedt. Het bedrijf speelt daarmee in op de reclame van de kabel, die de aanval heeft ingezet op ADSL.

Wat is Fiberspeed?
Fiberspeed gebruikt de technologie VDSL, wat staat voor Very high bitrate Digital Subscriber Line. VDSL is net als ADSL een variant van DSL. De meeste huishoudens in Nederland hebben nog ADSL. Consumenten met VDSL kunnen beschikken over drie keer de maximale downloadsnelheid en zes keer de uploadsnelheid van ADSL. Hiervoor krijgen zij een nieuwe modem die Tele2 gratis aanbiedt. Verder zal Tele2 voor de uitrol van Fiberspeed technische aanpassingen verrichten in de wijkcentrales van haar netwerk. Deze centrales zijn verbonden met het landelijke glasvezelnetwerk van Tele2.

Het onderzoek bestond uit recente online interviews met 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder.  Daaruit blijkt dat 80 procent van de bevolking dagelijks van internet gebruik maakt en 50 procent dagelijks minimaal twee uur online is. Bij 70 procent staan minimaal twee computers in huis. Tien procent zegt een internetverbinding te hebben van minimaal 50 Mbps. 20 Procent heeft minder dan 20 Mbps en de overige 25 procent zit tussen 20 en 50 Mbps.

Bijna 11 procent wenst een verbinding  van minimaal 50 Mbps. Voor een opwaardering heeft 60 tot 70 procent van de ondervraagden maximaal 10 euro per maand over. Van diegenen die minimaal 100 Mbps wensen, is 30 procent bereid 10 tot 20 euro per maand meer te gaan betalen.

Tele2 Fiberspeed Internet tot 60 Mb (VDSL) kost 20 euro meer dan Tele2 Internet tot 20 Mb (ADSL). De prijs is daarmee het dubbele, maar de verbinding is drie keer zo snel! Vanaf 1 september is Fiberspeed Internet te bestellen via Internetten.nl.

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.