Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Essent zet @Home te koop

Leestijd: 1 minuut

Essent onderzoekt de verkoopmogelijkheden van Kabelcom. Dat betekent dat @Home in de etalage gezet wordt. Dit heeft het bedrijf vandaag meegedeeld. 

Voor @Home ziet Essent te weinig mogelijkheden als zelfstandig bedrijf, met 1,8 miljoen kabelaansluitingen. Daarom wil het bedrijf haar kabelactiviteiten liever laten aansluiten of laten opgaan in een groter geheel. Voldoende schaalgrootte wordt als voorwaarde genoemd om in landelijk opzicht de concurrentie te kunnen bijbenen. KPN met een landelijk dekkend netwerk wordt als voorbeeld genoemd. 

Essent wil zich alleen nog concentreren op haar energieactiviteiten en niet meer op radio, tv, internet en telefonie. Het bedrijf heeft een beperkt aantal partijen uitgenodigd een bod uit te brengen op Kabelcom.

De aankondiging van de verkoop is verrassend, omdat onlangs nog gemeld werd dat Essent interesse had in Casema. UPC zou nu zowel Casema als Essent Kabelcom kunnen overnemen. Of deze overname goedgekeurd wordt door de NMa en de OPTA, is de vraag. Samen hebben Casema en Essent ruim 3 miljoen aansluitingen.

Casema wordt met 1,3 miljoen aansluitingen op 2 miljard euro gewaardeerd. Met 1,8 miljoen aansluitingen komt de waarde van Essent Kabelcom dan in de buurt van 2,8 miljard euro, volgens Planet Multimedia.

Essent Kabelkom telt behalve de gewone tv-klanten ook 575.000 internetabonnees, 170.000 klanten voor digitale tv en ruim 100.000 klanten voor telefonie.

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie