Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Forse groei breedband

Leestijd: 2 minuten

Het afgelopen jaar is het gebruik van ADSL bij huishoudens gegroeid met 54%. Bij bedrijven bedroeg de groei in dezelfde periode ruim 550%.
Dat blijkt uit de nieuwste rapportages van de Nationale Telecommonitor.

Tussen juli 2001 en juli 2002 is het aantal huishoudens met internettoegang via een ADSL-aansluiting gegroeid van 62.000 tot ruim 136.000. Ook het aantal huishoudens dat voor internettoegang gebruik maakt van een kabelaansluiting groeide met 46% fors tot 769.000. Dat betekent dat inmiddels ruim 900.000 huishoudens gebruikmaken van breedband internet. De meeste huishoudens maken echter nog gebruik van een analoge verbinding. Van de huishoudens met een internetaansluiting heeft 55% toegang tot het net via een gewone telefoonlijn.

Bij bedrijven groeide het gebruik van ADSL van bijna 9.500 bedrijven tot 62.000 bedrijven. Voor het eerst is bij bedrijven ook het gebruik van S(ymmetrisch)DSL gemeten. SDSL is de DSL variant waarbij de downloadsnelheid gelijk is aan de uploadsnelheid, terwijl bij A(symmetrisch)DSL de downloadsnelheid veel hoger is dan de uploadsnelheid. De veel duurdere SDSL sluit beter aan bij de behoefte van bedrijven. Medio 2001 werd dit type verbindingen nog nauwelijks gebruikt. In de zomer van 2002 beschikken ruim 4.500 bedrijven over een SDSL-aansluiting.
De meeste bedrijven maken gebruik van ISDN. Van alle bedrijven met een internetaansluiting gebruikt 44% dit type verbinding; 27% maakt gebruik van analoge lijnen en 13% gebruikt een kabelaansluiting. Het aandeel van huurlijnen, betreft internetverbindingen, is gezakt tot beneden 1% (was 6% in 2001).
Geactualiseerd: donderdag 12 september 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.