Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Forse toename mobiel internetten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Bijna de helft van de internetgebruikers gaat online via een mobiele telefoon. Dat is een verdubbeling vergeleken met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Steeds meer mensen smartphone
In totaal gebruikten 12,2 miljoen mensen het afgelopen jaar internet. Zes miljoen Nederlanders gingen ook mobiel online met een telefoon of een laptop. De toename van het aantal mobiele internetters komt vooral doordat steeds meer mensen een smartphone hebben. 

Ruim 20 procent van de internetters ging mobiel op het web via de laptop. Dit aandeel is vrijwel gelijk gebleven aan vorig jaar, maar is wel anderhalf keer zo hoog als in 2007. Het gaat om Nederlandse consumenten van 12 tot 75 jaar, dat zijn er zo'n twaalf miljoen.Sociale netwerken populair
Ruim de helft van de internetgebruikers is de afgelopen drie maanden actief geweest op sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter. Vooral jongeren tot 25 jaar maken hier veel gebruik van (88 procent). Daarnaast is één op de vijf internetgebruikers actief op de meer op zakelijke contacten gerichte netwerksite LinkedIn.

Online shoppen
Bijna 80 procent van de internetgebruikers heeft dit jaar gekocht via internet. Het aandeel e-shoppers ligt daarmee iets hoger dan een jaar eerder. Van de ondervraagde internetters die in de voorafgaande drie maanden online winkelden, kocht 72 procent uitsluitend nieuwe goederen, terwijl 4 procent uitsluitend tweedehands spullen kocht. Bijna een kwart kocht zowel nieuwe als tweedehands goederen. Er wordt meestal online geshopt bij Nederlandse bedrijven of personen.

Raadpleeg de Belwijzer voor de laagste kosten mobiel internet op de smartphone

Geactualiseerd: dinsdag 9 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.