Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gebruik mobiel internet afgelopen jaar verdubbeld

door Jeanet Woldring

De hoeveelheid data die consumenten mobiel gebruiken is afgelopen jaar verdubbeld. Ten opzichte van twee jaar geleden is het gebruik van mobiele data zelfs drie keer zo hoog. Dit komt onder andere doordat consumenten steeds vaker gebruiken kunnen maken van sneller internet. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt.

“Door forse investeringen in 4G-netwerken zien we dat het gebruik van snel mobiel internet onverminderd sterk blijft groeien,” aldus Henk Don, bestuurslid van ACM. “In het derde kwartaal van 2012 werd er in Nederland in een kwartaal nog 5,9 Petabyte verbruikt, nu is dat al 17,6 Petabyte per kwartaal."
 
ACM onderzoekt regelmatig de ontwikkelingen op het gebied van mobiel bellen, internet en (digitale) televisie in Nederland. Uit de cijfers van het derde kwartaal van 2014 blijkt ook dat het aantal ouderwetse (analoge) televisie-aansluitingen is gedaald. Meer consumenten maken gebruik van digitale tv. Bijvoorbeeld via glasvezel. 

Daarnaast is er een sterke groei van ‘Machine-to-Machine-aansluitingen’(M2M). Voorbeelden daarvan zijn tablets, navigatiesystemen en slimme energiemeters.

Vergelijk mobiel internet op de smartphone Zie ook overzicht mobiel internet

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie