Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gebruik mobiel internet afgelopen jaar verdubbeld

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De hoeveelheid data die consumenten mobiel gebruiken is afgelopen jaar verdubbeld. Ten opzichte van twee jaar geleden is het gebruik van mobiele data zelfs drie keer zo hoog. Dit komt onder andere doordat consumenten steeds vaker gebruiken kunnen maken van sneller internet. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt.

“Door forse investeringen in 4G-netwerken zien we dat het gebruik van snel mobiel internet onverminderd sterk blijft groeien,” aldus Henk Don, bestuurslid van ACM. “In het derde kwartaal van 2012 werd er in Nederland in een kwartaal nog 5,9 Petabyte verbruikt, nu is dat al 17,6 Petabyte per kwartaal."
 
ACM onderzoekt regelmatig de ontwikkelingen op het gebied van mobiel bellen, internet en (digitale) televisie in Nederland. Uit de cijfers van het derde kwartaal van 2014 blijkt ook dat het aantal ouderwetse (analoge) televisie-aansluitingen is gedaald. Meer consumenten maken gebruik van digitale tv. Bijvoorbeeld via glasvezel. 

Daarnaast is er een sterke groei van ‘Machine-to-Machine-aansluitingen’(M2M). Voorbeelden daarvan zijn tablets, navigatiesystemen en slimme energiemeters.

Geactualiseerd: woensdag 12 juli 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.