Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Geen extra heffing op Skype of WhatsApp

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecombedrijven mogen geen extra geld  vragen aan consumenten voor het gebruik van bepaalde internetdiensten op hun mobiele telefoon. Dat vindt Minister Maxime Verhagen die zich daarbij neerlegt bij een meerderheid in de Tweede Kamer. Ook mogen telecombedrijven deze diensten niet blokkeren.

Het gaat bijvoorbeeld om applicaties waarmee consumenten kunnen chatten of bellen over het internet, zoals Skype of WhatsApp. Steeds meer telecombedrijven willen dat consumenten extra betalen voor zulke diensten, omdat deze hun netwerk zwaarder zouden belasten en inkomsten uit sms- en belverkeer doen afnemen.

Verhagen staat open voor de wens in de Kamer om een en ander vast te leggen in de telecomwet, die binnenkort behandeld wordt. De minister zei wel dat de plannen moeten passen binnen de lijn van de Europese Commissie.

KPN wil deze zomer abonnementen invoeren waarbij extra geld moet worden betaald voor bepaalde mobiele internetdiensten. Vodafone blokkeert VoIP-diensten al langer. T-Mobile gaf aan prijsdifferentiatie op basis van mobiele diensten als mogelijkheid te zien.

Deze plannen lijken nu van de baan na het besluit van Verhagen. Het is voor providers wel mogelijk om de prijs van mobiel internet in het algemeen te verhogen. De Kamer vindt het bovendien goed dat telecombedrijven meer geld vragen naarmate het internet op de mobiele telefoon sneller is of er meer data verwerkt wordt.

Bron: Nu.nl

Lees ook: VoIP en WhatsApp via mobiel Internet
 

Geactualiseerd: maandag 24 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie