Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

`Geen KPN meer nodig` mag niet meer van rechter

Leestijd: 2 minuten

‘Geen KPN meer nodig’ en ‘KPN opzeggen’  mag UPC in haar reclames voortaan niet meer gebruiken. Met de uiting "750.000 internetters/bellers gingen u voor" mag de kabelaar rustig doorgaan. Dat heeft de rechtbank te Arnhem gisteren bepaald.

Het telecombedrijf had een kort geding aangespannen tegen het kabelbedrijf omdat ze meent dat het KPN merk wordt gebruikt  'anders dan ter onderscheiding van waren'. Bovendien is het volgens KPN 'ongeoorloofde vergelijkende reclame'.

De rechter vindt het aannemelijk dat de consument bij vaste telefonie nog steeds denkt aan KPN. Tot voor kort moest men voor vaste telefonie immers een aansluiting hebben op het telefoonlijnennet van KPN. Maar de rechter vindt dat UPC juist door dat beeld bij het publiek ook op diverse andere manieren kan laten weten dat bellen via de kabel betekent dat een aansluiting op het telefoonnet van KPN niet meer nodig is. Zonder gebruik te maken van het merk 'KPN'. Wat dit betreft wordt KPN in het gelijk gesteld.

Verder is het volgens KPN niet waar dat er al 750.000 bellers en internetters zijn overgestapt naar UPC. Dit vindt het telecomconcern misleidende reclame. De rechter is het hier niet mee eens. Aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar had UPC 503.500 abonnees voor internet en 325.000 voor telefonie. Volgens KPN heeft UPC die aantallen bij elkaar opgeteld om te kunnen suggereren dat zij ruim 750.000 abonnees heeft voor telefonie via de kabel. De rechter verwerpt die stelling omdat het in het reclamespotje ging om breedband internet en niet specifiek over telefonie.

UPC hoeft niet te rectificeren op internet, televisie en kranten, zoals KPN had geëist, omdat de gewraakte reclames allang voorbij zijn. Inmiddels maakt UPC reclame met: 'Overstappen is niet eng', waar met geen woord over KPN gerept wordt. Overigens zijn er wel meer aanbieders die aangeven dat een KPN aansluiting niet meer nodig is voor telefonie, waaronder kabelaar Casema.

Zie ook: UPC internet + bellen en KPN InternetPlusBellen

Vergelijk meer Internet & Telefonie abonnementen op: Totaalwijzer.nl

Geactualiseerd: maandag 27 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie