Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Geen stilzwijgende verlenging meer

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Er komt een einde aan het stilzwijgend verlengen van abonnementen en contracten, bijvoorbeeld van energiecontracten. Op 5 oktober 2010 is in de Eerste Kamer het wetsvoorstel "stilzwijgende verlenging en opzegtermijn bij abonnementen en lidmaatschappen" aangenomen.

De nieuwe regels zorgen er onder andere voor dat u in de toekomst minder lang aan een verlenging van een energiecontract vastzit. En dat u sneller kunt opzeggen.

Uitzonderingen
Verzekeringen vallen er niet onder. En ook zijn aparte regels opgenomen voor kranten, die kwartaalabonnementen nog wel stilzwijgend mogen verlengen. Tijdschriften die eens per kwartaal verschijnen, mogen met nog maximaal 1 nummer worden verlengd. Verder gelden de nieuwe regels niet voor verenigingen, maar vallen verenigingsbladen er wel weer onder.

Zijn de nieuwe regels nu al geldig?
Wanneer de nieuwe regels in werking treden is nog niet bekend. Tot die tijd blijven de oude regels gelden. Wij houden u via onze website op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Regels  al wel geldig voor telecomcontracten
Dit wetsvoorstel gaat niet over het verlengen en opzeggen van uw abonnement op telefoon, televisie en/of internet. Die regels zijn op 1 juli 2009 al aangepast. Lees Contracten makkelijker opzeggen.
 

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.