Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Online: Geen taboe meer op internetdaten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Eén op de zes mensen doet contact op via internet met als doel een partner te vinden. Bijna vier op de tien van de internetcontacten leidt tot een serieuze relatie en bijna een kwart eindigt zelfs in het huwelijksbootje. Dit blijkt uit onderzoek naar 15 jaar internetgebruik in Nederland onder ruim 1000 internetters. Het onderzoek (pdf) is uitgevoerd door Synovate in opdracht van internetaanbieder Online, die dit jaar haar 15e verjaardag viert.

Sociale netwerksites: meer contacten
Hoewel een aantal respondenten ook kritisch is over de veranderingen in persoonlijke contacten en het toegenomen individualisme als gevolg van internet, ziet een groot aantal het sociale leven groeien door met name het ontstaan van sociale netwerksites.

“De wereld is heel toegankelijk geworden door internet,” zegt Hubert Strokosch, directeur van Online. “Voor veel mensen is het aantal contacten sterk toegenomen, vooral ook internationaal. In het kwalitatieve deel van ons onderzoek komen we bijvoorbeeld opmerkingen van mensen tegen die aangeven dat ze door  internet met hun kinderen en kleinkinderen in Thailand kunnen blijven praten én ze kunnen zien met behulp van een webcam. Dat is natuurlijk prachtig.”

Geen taboe meer op internetdaten
Het onderhouden van sociale contacten online, heeft het liefdesleven van mensen ook drastisch veranderd. 62% van de ruim 1000 respondenten geeft aan actief te zijn op sociale netwerksites. Eén op de tien is actief aan het internetdaten. Strokosch: “Online daten is inmiddels sociaal geaccepteerd. Meer dan de helft van de mensen kent wel iemand die via internet een date heeft geregeld. Daar is geen taboe meer op. Wij vonden het verrassend om te zien dat vier op tien internetcontacten ook daadwerkelijk tot een relatie of huwelijk leidt.”

Online is zowel de jongste als één van de oudste internetaanbieders in Nederland. Het bedrijf is een dochteronderneming van T-Mobile Netherlands, eerder opererend onder de naam Orange en daarvoor onder de naam Wanadoo. Het biedt een breed scala aan internet-,  telefoon- en televisiediensten voor de particuliere markt. Online geeft met ruim 250 werknemers zo’n 321.000 huishoudens toegang tot internet en vaste telefonie.
 

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.