Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gemiddelde snelheid Netflix-streams gestegen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse internetproviders bieden de beste kijkervaring op het gebied van Netflix-streaming. De gemiddelde snelheid ligt op 3,49 Mbps waarmee Nederland de snelste gemiddelde tijd klokt van alle landen waarvan Netflix de scores bijhoudt. Dat blijkt uit de nieuwste blog van deze videodienst.

Netflix ISP Speed Index

De Netflix ISP Speed Index is gebaseerd op gegevens van meer dan 44 miljoen Netflix-leden wereldwijd die meer dan 1 miljard uur aan tv-series en films per maand kijken via Netflix-streaming. Vergeleken met maart is in Nederland de gemiddelde snelheid van Netflix-streams lichtelijk gestegen van 3,48 Mbps naar 3,49 Mbps. Net als in eerdere maanden staat ons land hiermee bovenaan in de ranglijst van alle gemeten landen.

Caiway, Ziggo en UPC het snelst

Van de verschillende providers delen Caiway en Ziggo nog steeds een eerste plaats met een snelheid van 3,7 Mbps. Zeelandnet heeft stuivertje gewisseld met UPC, die als een speer omhoog geschoten is in het eerste kwartaal van dit jaar. In december 2013 stond UPC nog op de laatste plaats. Nu valt die twijfelachtige eer te beurt aan Tele2, die van de acht grootste providers op dit moment het langzaamst is met 3,12 Mbps.

Factoren die de snelheid bepalen

Deze snelheid is niet alleen afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding zelf, maar ook van het gebruikte apparaat, de afstand tot het modem en de gekozen kwaliteit. Netflix stelt dat deze factoren bij elke provider ongeveer hetzelfde zijn en elkaar dus opheffen in de vergelijking.
  

Ter relativatie van deze snelheden: Netflix raadt minsten 1,5 Mbps aan voor een normale kijkervaring, 3 Mbps als je in SD wil kijken en  5 Mbps voor streams in HD. Een 4K stream (met een vier keer zo hoge resolutie als HD) kost maar liefst 25 Mbps. Op dit moment is echter alleen het tweede seizoen van House of Cards in deze kwaliteit beschikbaar.

Genieten van de optimale kijkervaring? Vergelijk dan de snelste alles-in-1 pakketten op Internetten.nl

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.