Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Geringe belangstelling voor phablets in Nederland

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Nederlanders lopen nog niet echt warm voor phablets. Dat blijkt uit een analyse van cijfers van GfK door NUtech.nl. In ons land is nog maar een klein marktaandeel weggelegd voor deze apparaten, namelijk twee procent. Smartphones van 3,5 tot 4,5 inch blijven verreweg het populairst.

Phablet
Een phablet is een apparaat met een schermgrootte tussen de vijf en zeven inch. Het is eigenlijk een kruising tussen een smartphone en een tablet. De bekendste phablets in Nederland zijn de toestellen uit de Samsung Galaxy Note serie.

Verkoopcijfers phablets
Uit de cijfers van de eerste twee maanden van 2013 blijkt dat de verkoop van toestellen met een scherm groter dan vijf inch is toegenomen, maar we kunnen spreken van een zeer geringe toename. Vier procent van alle verkochte apparaten in deze maanden waren phablets. Vorig jaar januari en februari was dit percentage twee procent.

Verwachting
GfK verwacht dat er in 2013 zes miljoen telefoons verkocht zullen worden in Nederland. Naar verwachting zullen vijf miljoen hiervan smartphones zijn. Vorig jaar werden er óók zes miljoen telefoons verkocht, waarvan ‘slechts’ 4,1 miljoen smartphones.

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.