Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geschillencommissie 0900-nummers van start

door Jeanet Woldring

Vandaag zijn elf geschillencommissies officieel begonnen, daaronder die voor informatiediensten en 0900-nummers. Staatssecretaris Heemskerk  en minister Hirsch Ballin  gaven de aftrap. Er zijn nu 44 geschillencommissies en daar komen er nog zeker vier bij.

De nieuwe geschillencommissies zijn het resultaat van een gezamenlijke inspanning van Economische Zaken, Justitie, Consumentenbond, Geschillencommissie en de verschillende branches.

Elf nieuwe geschillencommissies
Het gaat om de volgende sectoren: airconditioning; dakbedekking; juweliers en zilversmeden; autoverhuur; huisdieren; directe verkoop; particuliere onderwijsinstelling; OV-fiets; zonwering; informatiediensten (o.a. 0900 nummers) en zelfstandige klinieken. Ook zijn recent de geschillencommissie Luchtvaart en de commissie Elektronische Communicatiediensten (internetproviders*) opgericht. In totaal zijn er daarmee nu 44 geschillencommissies. 

Laagdrempelig
De overheid stimuleert de totstandkoming van Geschillencommissies om meer dan een reden. Ten eerste vormen ze het sluitstuk van succesvol overleg tussen ondernemers en consumenten over de tweezijdige algemene voorwaarden (kleine lettertjes). Ten tweede, de Geschillencommissies hebben als voordeel dat ze laagdrempelig zijn voor de consument.
 
“Men kan hier eenvoudig en tegen zeer geringe kosten zijn recht halen. En het voorkomt een onnodige gang naar de rechter”, aldus Hirsch Ballin. Volgens Heemskerk gaat het bij consumentengeschillen vaak om niet zulke hele grote zaken, maar zijn het wel aangelegenheden die tot irritatie leiden, zoals bijvoorbeeld een internetverbinding die niet werkt. “Naar de rechter stappen voor zoiets doe je niet zomaar, maar via de geschillencommissie kun je wel eenvoudig je recht halen. De geschillencommissies zijn daarmee een belangrijke pijler in ons stelsel van consumentenbescherming,” aldus Heemskerk.


* in de detailinformatie op www.internetten.nl ziet u welke providers zijn aangesloten; Klik daarvoor op de naam van de internetprovider.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie