Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Geschillencommissie voor Internetplusbellen en Slimbellen

Leestijd: 2 minuten

KPN moet zich ook voor de telecomdiensten Internetplusbellen en Slimbellen aansluiten bij de Geschillencommissie voor Telecommunicatie. Dat heeft de toezichthouder KPN in een brief laten weten.

De OPTA wijst KPN erop dat zij wettelijk verplicht is om zich ook voor de telecomdiensten InternetPlusBellen en Slimbellen aan te sluiten bij de Geschillencommissie voor Telecommunicatie. Dan kunnen consumenten met hun klachten over bovengenoemde diensten bij deze geschillencommissie terecht in plaats van bij de rechter.

Naar aanleiding van klachten is volgens de OPTA gebleken dat KPN niet aan deze verplichting voldoet. De OPTA heeft geconstateerd dat KPN in de nu geldende algemene voorwaarden voor de diensten InternetPlusBellen en Slimbellen de mogelijkheid voor geschilbeslechting door de geschillencommissie expliciet heeft uitgesloten door de consument te verwijzen naar de burgerlijke rechter.

De OPTA verzoekt KPN om uiterlijk 5 januari 2007 een afschrift aan te leveren van een schriftelijk verzoek aan de geschillencommissie om ook geschillen over InternetPlusBellen en Slimbellen door de geschillencommissie te laten behandelen. Indien de toezichthouder binnen de genoemde termijn geen afschrift van het verzoek tot geschilbehandeling door de geschillencommissie van KPN heeft ontvangen, zullen er 'bestuurlijke handhavingsmiddelen' ingezet worden, waaronder het opleggen van een last onder dwangsom.

Meer informatie en online aanmelden: InternetPlusBellen en Slimbellen van KPN

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie