Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gevolgen faillissement KPNQwest

Leestijd: 2 minuten

Het failliet verklaarde KPNQwest bezorgt menigeen de nodige kopzorgen:

-UPC doet op haar website melding van mogelijke hinder internetverkeer.
`UPC maakt voor haar internetdienst chello deels gebruik van het netwerk van KPNQwest. Omdat KPNQwest niet langer de goede werking van haar netwerk kan garanderen, schakelt het kabelbedrijf over naar andere leveranciers.
UPC verwacht dat deze migratie binnen enkele dagen is voltooid. Daar wordt met man en macht aan gewerkt. Het valt echter niet uit te sluiten dat het internetverkeer in geheel Europa de komende dagen zal vertragen.
Voor actuele informatie verwijst UPC naar de websites www.chello.nl en www.upc.nl, alsmede naar haar infokanaal op televisie.`

-De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) overweegt KPNQwest deze week, wellicht vandaag al, van 'internet af te sluiten'. Als dat gebeurt, is de kans groot dat Nederlandse KPNQwest-klanten, w.o. KLM en Euronext geen internetverbinding meer hebben, zo staat te lezen op Planetmultimedia.
Zoals enigszins bekend verondersteld mag worden bij bezoekers van onze internetprovider vergelijkingssite, is de AMS-IX een belangrijk knooppunt met als doel alle netwerken met elkaar te verbinden, ook wel 'peeren' genoemd'. Afsluiting zou betekenen dat tienduizenden websites en andere internetdiensten die via KPNQwest lopen, niet meer te benaderen zijn voor de 'buitenwereld'.
KPNQwest heeft zeven zogenaamde gigabit-verbindingen via de AMS-IX, waarvoor iedere maand 7x 1200 euro betaald moet worden.

-Concurrenten van KPNQwest, zoals WorldCom en Colt Telecom, hebben al de nodige telefoontjes te verwerken gekregen van bedrijven die naarstig op zoek waren naar alternatieven.

-De dreigende sluiting van het KPNQwest-netwerk heeft echter geen gevolgen voor internetters met een Mxstream of BBned ADSL-verbinding. De ADSL-netwerken van KPN en BBned maken gebruik van een eigen netwerk.
Geactualiseerd: maandag 3 juni 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.