Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gokken via mobiel en internet steeds populairder

Leestijd: 2 minuten

Gokspelen via de mobiele telefoon en internet zijn verboden in Nederland. Toch wordt gokken via deze media steeds populairder. Zo'n 487.000 personen hebben dit jaar aan interactieve internetkansspelen deelgenomen. De deelnemers zeggen gemiddeld 35 euro per maand aan e-gaming te besteden. 

De bestedingen bedragen totaal ten minste 144 miljoen euro. Daarnaast wordt in Nederland zo’n 36 miljoen euro besteed aan gokspelletjes via SMS en (mobiele) telefoon. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het College van toezicht op de kansspelen onder 7670 mensen met internet.

De e-gamers zijn vooral jonge mannen met een laag inkomen, al is er wel een verschuiving naar ook andere groepen mannen. Er wordt doorgaans kort gespeeld en het verloop in de groep is groot, maar er lijkt wel een vaste kern van spelers te zijn. Dit profiel komt goeddeels overeen met het profiel van de spelers van riskante kansspelen. Omdat het maar om een kleine groep personen gaat, moeten de onderzoeksgegevens overigens met voorzichtigheid worden benaderd. Gokspelletjes via SMS en (mobiele) telefoon blijken vooral bij vrouwen bijzonder populair te zijn. De belangrijkste redenen om mee te doen zijn de aantrekkelijke prijzen.

Het onderzoek heeft ook gelet op problematisch speelgedrag. Het blijkt dat e-gamers en gokkers via SMS en (mobiele) telefoon overwegend recreatieve spelers zijn. Problematisch speelgedrag komt beperkt voor. 

Geactualiseerd: donderdag 23 december 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie