Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis internet in trein via T-Mobile

door Jeanet Woldring

Vanaf volgend jaar kunnen treinreizigers gratis internetten. NS heeft een driejarig contract gesloten met T-Mobile om samen internet in de trein te verzorgen.

Vanaf volgend jaar maart worden de eerste treinstellen met draadloos internet opgeleverd. De intercitytreinen krijgen een tv-scherm met actuele reisinformatie en een T-Mobile HotSpot. Hierdoor hebben treinreizigers toegang tot een snelle draadloze internetverbinding via WiFi. 

Nomad Digital verzorgt de IT-infrastructuur. De HotSpot oplossingen zijn al succesvol in gebruik in Engeland en Duitsland. T-Mobile liet desgevraagd weten dat er het afgelopen halfjaar uitgebreid getest is en het bereik naar volle tevredenheid  was van de NS. Er wordt een (bruto) bandbreedte van 7.2 Mbps per trein aangeboden.

André Suurmond van T-Mobile: ‘Het gebruik van mobiel internet op de laptop en via de mobiele telefoon groeit explosief. Consumenten en zakelijke gebruikers willen ook onderweg op elk moment de mogelijkheid hebben om even het internet op te gaan of hun e-mail te checken. De NS zal deze service in eerste instantie kosteloos aanbieden en daarmee het gebruik van mobiel internet verder stimuleren.'

Gratis internet in de trein is mogelijk dankzij een subsidie van 16 miljoen euro van Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Doel van de minister is het reizen per trein nog aantrekkelijker te maken. De vervoerders investeren zelf ook om dit mogelijk te maken. Voorwaarde van de minister is dat de vervoerders de internettoegang gratis aanbieden aan de reizigers.

Vergelijking Mobiel Internet

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie