Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gratis internet in trein via T-Mobile

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf volgend jaar kunnen treinreizigers gratis internetten. NS heeft een driejarig contract gesloten met T-Mobile om samen internet in de trein te verzorgen.

Vanaf volgend jaar maart worden de eerste treinstellen met draadloos internet opgeleverd. De intercitytreinen krijgen een tv-scherm met actuele reisinformatie en een T-Mobile HotSpot. Hierdoor hebben treinreizigers toegang tot een snelle draadloze internetverbinding via WiFi. 

Nomad Digital verzorgt de IT-infrastructuur. De HotSpot oplossingen zijn al succesvol in gebruik in Engeland en Duitsland. T-Mobile liet desgevraagd weten dat er het afgelopen halfjaar uitgebreid getest is en het bereik naar volle tevredenheid  was van de NS. Er wordt een (bruto) bandbreedte van 7.2 Mbps per trein aangeboden.

André Suurmond van T-Mobile: ‘Het gebruik van mobiel internet op de laptop en via de mobiele telefoon groeit explosief. Consumenten en zakelijke gebruikers willen ook onderweg op elk moment de mogelijkheid hebben om even het internet op te gaan of hun e-mail te checken. De NS zal deze service in eerste instantie kosteloos aanbieden en daarmee het gebruik van mobiel internet verder stimuleren.'

Gratis internet in de trein is mogelijk dankzij een subsidie van 16 miljoen euro van Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Doel van de minister is het reizen per trein nog aantrekkelijker te maken. De vervoerders investeren zelf ook om dit mogelijk te maken. Voorwaarde van de minister is dat de vervoerders de internettoegang gratis aanbieden aan de reizigers.

Vergelijking Mobiel Internet

Geactualiseerd: woensdag 17 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie