Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gratis tv of telefonie voor Brabantse gemeenten

Leestijd: 2 minuten

  @Home van Essent Kabelcom biedt bewoners en bedrijfsleven in Roosendaal en Bergen op Zoom een gratis telefoonabonnement aan voor twee jaar of een gratis aansluiting met decoder op de digitale televisie.

Daarnaast betaalt het bedrijf de beide gemeenten in totaal 5 miljoen euro.  Dat is het resultaat van een geschil uit 2002 over het kabelnet. Roosendaal heeft dit woensdag bekendgemaakt, zo meldt Nu.nl. De gemeentelijke website, die momenteel moeilijk bereikbaar is, vermeldt er nog niks over.  

De twee gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom sloten in 1997 een exploitatieovereenkomst voor de kabeltelevisie met de elektriciteitsmaatschappij PNEM, later overgenomen door Essent. Als de PNEM binnen drie jaar met een andere gemeente een overeenkomst zou sluiten met lagere tarieven, zouden die voor Roosendaal en Bergen op Zoom daarop aangepast worden.

De twee gemeenten kwamen er achter dat de PNEM de gemeente Tilburg een bedrag had betaald voor de overname van de kabel. Roosendaal en Bergen op Zoom hadden daar geen geld voor gekregen. Omdat overleg niets opleverde, werd arbitrage aangevraagd.

Essent Kabelcom doet de bewoners en het bedrijfsleven rechtstreeks het gunstige aanbod voor het telefoonabonnement en de gratis aansluiting op digitale tv.

Inwoners van andere gemeenten in het verzorgingsgebied van de kabelaar hoeven zich niet heel erg gediscrimineerd te voelen, want ook zij kunnen de producten van @Home gratis en geheel vrijblijvend proberen. Weliswaar geen jaar lang, maar van het actieaanbod om twee maanden  gratis en vrijblijvend internet, telefonie of digitale tv te proberen zonder aan een jaarcontract vast te zitten, wordt gretig gebruik gemaakt.  

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie