Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gratis videogamen via T-Mobile hotspots

Leestijd: 2 minuten

Nintendo gaat in Nederland draadloos mobiel gamen aanbieden via de ruim zeshonderd Wifi-hotspots van T-Mobile. Hierdoor kan iedereen spelen tegen vrienden en familie, die zich overal ter wereld kunnen bevinden.  'Eenvoudig, veilig en misschien nog wel het mooiste, helemaal gratis', zo hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt.

De hotspots staan onder meer in McDonald's-vestigingen, hotels, benzinestations en vliegvelden. Spelers kunnen de dichtstbijzijnde hotspot vinden door naar nintentowifi.nl te gaan en daar hun stad en postcode in te voeren. De volledige lijst met hotspots staat binnen 2 weken op de site. Nintendo gaat naar eigen zeggen zelf werken aan verbindingsmogelijkheden in een aantal grote verkooppunten voor computerspelletjes.

Nintendo werkte al met T-Mobile samen in Duitsland. In november lanceerde de onderneming de mogelijkheid om met de draagbare spelcomputer Nintendo DS via een Wifi-verbinding te gamen met spelers over de gehele wereld. Twee spelletjes zijn tot dusver geschikt voor de techniek en daar komen dit jaar nog twee bij, zo weet Nu.nl te melden.

Gamers die beschikken over een breedband internetverbinding kunnen thuis gebruik maken van de gratis Wi-Fi gaming service. Het enige wat nodig is, is een Wi-Fi toegangspunt, zoals een draadloze Wi-Fi-router en een actieve breedband internetverbinding.

Gratis
Eigenaren van een DS-spelcomputer hoeven niets te betalen voor het gebruik van een hotspot. Nintendo betaalt T-Mobile een vergoeding. Er hoeft geen tarief of abonnement betaald te worden voor het gebruik van de online games. Minstens zo belangrijk is het feit dat de Wi-Fi Connection gamers naar eigen zeggen een veilige omgeving biedt. Spelers kunnen ervoor kiezen om alleen tegen hun vrienden te spelen of tegen mensen met dezelfde vaardigheden, zonder bang te hoeven zijn om lastig te worden gevallen. Spelers hebben in Mario Kart DS geen directe communicatie met elkaar, er wordt anoniem tegen elkaar gespeeld. Hierdoor kunnen er geen persoonlijke gegevens of ongewenste opmerkingen worden uitgewisseld.

Meer informatie over hotspots: WiFi

Geactualiseerd: woensdag 17 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.