Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Gratis WiFi in Zeeland

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Deze zomer kunnen mensen op ruim 80 plaatsen in Zeeland gratis gebruik maken van WiFi. Hiermee is Zeeland de eerste provincie in Nederland die op zo’n brede schaal gratis draadloos internet beschikbaar stelt voor bezoekers en inwoners.

DELTA, Provincie Zeeland en Promotie Zeeland Delta hebben de handen ineen geslagen omdat aanbieders de datalimieten terugschroeven waardoor de vraag naar draadloos internet via open WiFi-verbindingen steeds verder toe zou nemen. 
 
WiFi in Zeeland
Voor gebruikers die sneller internet willen, bijvoorbeeld voor het versturen van foto’s of het downloaden van filmpjes, is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van een snellere internetverbinding. De gebruiker kan kiezen uit twee snelheden van internet.
  
Sneller internet
Op dit moment wordt in kaart gebracht op welke locaties het WiFi netwerk als eerste wordt uitgerold en wat de kosten zullen zijn van een snellere internetverbinding. Het is de bedoeling om vanaf juli WiFi beschikbaar te hebben op de drukst bezochte plekken in Zeeland. Na de zomer zal het aantal ‘hotspots’ daar waar wenselijk uitgebreid worden binnen de provinciegrenzen.
 
Samenwerking

Het WiFi-netwerk wordt gerealiseerd door DELTA. De Zeeuwse aanbieder maakt hierbij gebruik van de ervaringen die eerder zijn opgedaan bij het pilotproject WiFi in Vlissingen. De proef, die oorspronkelijk per 1 april zou eindigen, wordt daarom gecontinueerd. 
 

Geactualiseerd: dinsdag 24 april 2012

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.