Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Groei VoIP kan teruggang vastnet niet bijbenen

Leestijd: 2 minuten

De vraag naar de internetbelproducten van KPN was groot het afgelopen halfjaar. Het aantal InternetPlusBellen gebruikers is het laatste kwartaal meer dan verdubbeld en bedroeg  eind juni 156.000. Toch kan de groei van de zogeheten VoIP-diensten 'InternetPlusBellen' en 'Slim' de teruggang van het vastnet niet bijbenen. Dit blijkt uit uit de halfjaarcijfers van KPN.

De VoIP-diensten groeien snel en uit recent marktonderzoek is gebleken dat bijna 75% van de Nederlandse klanten overweegt om over te stappen. De groei is tot nu toe echter niet genoeg om het verlies aan vaste telefoonaansluitingen te compenseren. Het aantal huishoudens dat zijn vaste telefoonabonnement van KPN opzegt, zet zich in een steeds sneller tempo voort.  

Het aantal vaste telefoonaansluitingen nam in het tweede kwartaal af met 253.000, terwijl het in het eerste kwartaal met 194.000 daalde. Dat is in een half jaar tijd al meer dan in heel 2005, toen 360.000 klanten hun abonnement beëindigden. 

Per saldo was er een verlies van 165.000 klanten. Volgens KPN komt dat omdat een deel van de abonnees voor een VoIP-abonnement kiest. De rest stapt in deze competitieve markt over naar een andere (kabel) provider of heeft genoeg aan een mobiel abonnement. Achttien procent van de huishoudens heeft alleen nog maar een mobiele aansluiting, een jaar geleden was dat veertien procent.

Ook het aantal spraakbundels Belplus en Belvrij nam af en KPN's aandeel in de spraakmarkt liep het afgelopen kwartaal terug van 60 naar 55 procent. Het aantal belminuten daalde eveneens flink: van 2,68 naar 2,37 miljard van het eerste op het tweede kwartaal.

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.