Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Grote prijsverschillen mobiel internet in EU

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Mobiel internet in Nederland is goedkoper geworden in vergelijking met andere landen in Europa. Dat blijkt uit informatie van Telecompaper. Drie jaar geleden was mobiel internet in Nederland het duurst van alle Europese landen. Nu staat ons land in de middenmoot.

Zwitserland en Frankrijk zijn nu het duurst. Daar kan de prijs van een abonnement oplopen tot 40 euro exclusief btw. Ierland en Groot-Brittanië zijn met zo'n 17 euro het goedkoopst. Met een achtste plek staat Nederland in de middenmoot.

Verdubbeld
Volgens schattingen van Telecompaper is mobiel internet via laptop of tablet in Nederland nog beperkt, maar in een jaar tijd wel verdubbeld naar 6,4 procent van de bevolking eind eerste kwartaal van dit jaar.

Specifieke tabletabonnementen op retour
De snelle opkomst van de tablet -met de iPad voorop- is aanleiding geweest voor de introductie van specifieke tablet-abonnementen. Die trend is echter al weer op zijn retour volgens Telecompaper. De ‘algemene’ pakketten voor laptops/notebooks nemen die rol over en het nieuwsbureau verwacht dat die trend aanhoudt.

Onderscheid in datavolume
De abonnementen voor tablets worden in de regel niet gedifferentieerd op snelheid, maar alleen op datavolume (met een beperking van de downloadsnelheid als de bundel verbruikt is). Prepaid is 24 procent van het aanbod.

Geen onbeperkte databundels meer
In de beginfase hebben operators voordelige onbeperkte databundels gelanceerd om de vraag naar mobiele data te stimuleren. Sindsdien zijn alle aanbieders overgegaan op bundels met datalimieten of een snelheidsbeperking na een bepaalde drempel. Zie de vergelijking mobiel internet op laptop en tablet.

Prijzen mobiel internet in de lift
Door de aanhoudende groei in mobiel breedband zijn operators op zoek naar vernieuwde prijsmodellen om de groei en verdere ontwikkeling van hun netwerken te kunnen betalen. De prijzen zitten daardoor in de lift.

Vergelijk mobiel internet op laptop en tablet

Geactualiseerd: woensdag 17 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.