Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Heemskerk wil hogere telecomboetes

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Telecombedrijven worden minder gecontroleerd, maar bedrijven die in de fout gaan, moeten harder worden aangepakt met hogere boetes. Staatssecretaris Frank Heemskerk heeft toezichthouder OPTA gevraagd het boetebeleid op een lijn te brengen met dat van de NMa.

Heemskerk onderstreepte zaterdag tijdens de Dag van de Belegger dat het kabinet bedrijven veel vrijheid geeft om te ondernemen. Maar bedrijven in de telecomsector die dat vertrouwen beschamen en een loopje nemen met bijvoorbeeld consumentenrechten en mededinging, moeten hogere boetes krijgen en dat mag best pijn doen, stelde hij.

De basisboete van 10 procent van de omzet van een bedrijf wordt wat hem betreft verhoogd tot 25 procent. In ernstige gevallen kan een boete van 500 procent worden opgelegd, dat is nu 300 procent. Voor bedrijven die ook dan nog in de fout blijven gaan, kan de boete nog een keer worden verdubbeld.

Geactualiseerd: dinsdag 1 december 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.