Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Heemskerk wil hogere telecomboetes

door Jeanet Woldring

Telecombedrijven worden minder gecontroleerd, maar bedrijven die in de fout gaan, moeten harder worden aangepakt met hogere boetes. Staatssecretaris Frank Heemskerk heeft toezichthouder OPTA gevraagd het boetebeleid op een lijn te brengen met dat van de NMa.

Heemskerk onderstreepte zaterdag tijdens de Dag van de Belegger dat het kabinet bedrijven veel vrijheid geeft om te ondernemen. Maar bedrijven in de telecomsector die dat vertrouwen beschamen en een loopje nemen met bijvoorbeeld consumentenrechten en mededinging, moeten hogere boetes krijgen en dat mag best pijn doen, stelde hij.

De basisboete van 10 procent van de omzet van een bedrijf wordt wat hem betreft verhoogd tot 25 procent. In ernstige gevallen kan een boete van 500 procent worden opgelegd, dat is nu 300 procent. Voor bedrijven die ook dan nog in de fout blijven gaan, kan de boete nog een keer worden verdubbeld.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie