Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Heffing op internetdiensten begrijpelijk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Minister Maxime Verhagen wil dat bepaalde internetdiensten op smartphones 'tegen redelijke voorwaarden' beschikbaar blijven voor consumenten. Wel vindt hij het normaal dat telecombedrijven extra geld vragen voor bepaalde diensten. Hij zei dat woensdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer over telecommunicatie.

Aanleiding was de aankondiging van KPN om in mei met nieuwe abonnementsvormen te komen waarbij kosten worden berekend voor de meest gebruikte diensten op mobiel internet. Dit voornemen en de onduidelijkheid hieromtrent heeft veel stof doen opwaaien, ook bij politieke partijen.  

Telecombedrijven zeggen dat ze wel moeten investeren in toenemend dataverkeer, terwijl de inkomsten uit bellen en sms'en teruglopen als mensen bellen via internet.

Volgens Nu.nl vindt Verhagen niet dat er sprake is van censuur of gebrek aan open internet omdat 'internetten op je mobieltje  toch echt wat anders is dan je gewone internetverbinding thuis.' Dat telecombedrijven diensten te allen tijde beschikbaar houden, waarbij consumenten betalen per hoeveelheid data die ze gebruiken, vindt hij wel een goed idee. De minister gaat dat bespreken met de telecombedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt.

Alle politieke partijen pleiten voor meer nieuwe aanbieders, zodat de onderlinge concurrentie wordt bevorderd. Verhagen wil bij veilingen van frequenties voor mobiel internet volgend jaar nieuwe bedrijven de kans geven de markt te betreden. De minister beloofde verder zich in te zetten om de tarieven voor mobiel internetten binnen de Europese Unie te verlagen.
 

Geactualiseerd: vrijdag 12 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.