Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Het Net stunt mee met Tiscali en Zonnet

Leestijd: 3 minuten

Het Net reageert supersnel met een superstunt  op de ADSL-acties van Zon en Tiscali! In één klap wordt ADSL via KPN voor de helft goedkoper qua abonnementsprijs.

Het Net komt vanaf september met een nieuwe abonnementsvorm: ADSL Voordeel Surfen. Dit kost in het eerste jaar € 17,95 per maand, daarna € 24,95. Hiermee concurreert de provider rechtstreeks met Zon en Tiscali, die zoals gemeld vorige week met heel goedkope ADSL-pakketten kwamen.

De snelheid bij Het Net is gelijk aan die van Zon: 256 Kbps downstream en 64 upstream. Deze snelheden gelden ook voor het bijna twee keer zo dure abonnement ADSL Surfen van Het Net.

Wat is er dan zo nieuw aan deze abonnementsvorm? Wel, het verschil tussen beide pakketten van Het Net zit em in de datalimiet! Bij Voordeel Surfen is die slechts 250 MB, terwijl de limiet bij het 2 keer duurdere ADSL Surfen 1500 MB is. Elke extra verbruikte MB kost bij laatstgenoemd pakket een halve eurocent. Merkwaardig genoeg wordt bij het Voordeel Surfen  nog niet aangegeven wat het kost wanneer men meer dan de 'gratis 250 MB dataverkeer per maand' verbruikt... De rekenfreaks onder ons zullen constateren dat men -beide actie-aanbiedingen vergelijkend- voor slechts € 81 minder per jaar héél véél 'MEGABYTES' minder kan verbruiken met het nieuwe ADSL Voordeel Surfen van Het Net! Met andere woorden: het is alleen een aantrekkelijk alternatief voor degenen die heel erg weinig internetten en nu nog vastzitten aan dure telefoontikken.  

Zon* hanteert voor zijn 20 euro kostende pakket (incl. gratis bellen voor € 5 p/m) ook een datalimiet van 250 MB, terwijl de kosten voor extra dataverkeer 1 cent per MB bedragen. Tiscali heeft een limiet van 2000 MB en biedt ook wat snelheden betreft meer waar voor het geld: 512/256. 

Dat KPN nu toch ook meedoet aan de felle concurrentiestrijd, is bijzonder opvallend. Eind vorige week werd namelijk nog verklaard dat KPN niet mee zou gaan doen in de strijd aan de onderkant van de ADSL-markt. Naar eigen zeggen stond dit pakket echter allang in de planning.  Vreemd genoeg staat er op de website: 'Zeer binnenkort voor u beschikbaar', terwijl de actievoorwaarden vermelden: 'De onderstaande actie geldt indien u zich aanmeldt in de periode van 25 augustus t/m 31 september 2003; Indien u zich na deze periode aanmeldt, kunt u geen gebruik meer maken van deze actie'...Oplettende en kritische lezers zullen hier iets vreemds in ontdekken. Toch een haastklusje met slordigheidsfoutje ;-)) ?  
 

Of de andere KPN-dochters ook met deze variant op de markt komen, is nog niet bekend. Dat de internetmarkt in beweging is, is ook te horen in een interview over breedbandaanbiedingen op Planet Multimedia.

*Update maandagavond 25 augustus: Zon heeft bekend gemaakt het pakket aan te bieden voor € 14,95 zonder de verplichting van 'gratis bellen voor € 5' met Zontel. Hierdoor staat Zon weer bovenaan in onze TOP 6. Ook geldt er het eerste halfjaar geen downloadlimiet meer!

Geactualiseerd: woensdag 17 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie