Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Huawei presenteert tablet met belfunctie

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De Chinese fabrikant Huawei heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe tablets gepresenteerd: de MediaPad X1 en M1. Beide tablets hebben een bijzondere eigenschap: je kunt er namelijk mee bellen als je er een simkaart insteekt.

MediaPad X1: tablet met belfunctie
Wanneer wordt een telefoon een tablet of phablet? En wanneer wordt een tablet een telefoon genoemd? Ligt het aan de grootte of is er meer aan de hand? Met de MediaPad X1 wordt het ingewikkeld. Officieel laat Huawei dit apparaat als tablet door het leven gaan, maar het beschikt over een functionaliteit die we meer van een smartphone gewend zijn: je kunt er namelijk mee bellen via het mobiele netwerk. Dit geldt ook voor de Mediapad M1. 

Met de belfunctie zoekt Huawei een grens op, want waar andere fabrikanten blijven hangen rond de 6-inch is de X1 één inch groter. Met het 7-inch scherm en 1920 x 1200 pixels ook beduidend lichter en compacter dan bijvoorbeeld de Nexus 7 en de iPad Mini.

De MediaPad X1 draait op Android 4.2 Jelly Bean en wordt aangedreven door een 1,6 Ghz- quad core processor. Intern is 16GB opslagcapaciteit beschikbaar, die met een MicroSD kaart kan worden uitgebreid tot maximaal 32GB. Voor het camerawerk beschikt de smartphone aan de achterkant over een 8 megapixel-camera en een frontcamera van 5 megapixel. Huawei probeert daarmee in te springen op de selfie-trend. 

Het toestel zal ook geschikt zijn voor het 4G-netwerk. In het eerste kwartaal komt aanvankelijk alleen de 3G-versie uit voor een adviesprijs van 249 euro.  De versie met 4G zal rond april dit jaar verschijnen.

MediaPad M1
De M1  tablet kan  -net als de X1- gezien worden als phablet. De M1 heeft een 8-inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels, dat is lager dan van de X1. De tablet oogt dun door de 5 mm randen.  Opvallend zijn de speakers die aan de boven en onderzijde op de voorkant zijn geplaatst. De M1 beschikt over een camera die kiekjes schieten in 5-megapixels, een stuk minder dan de X1, die 13-megapixel bevat. Tevens kan dit apparaat ook overweg met 4G. Ook hiervoor geldt dat de 4G-versie later dit jaar op de markt komt. Het apparaat met 3G zal in maart verschijnen voor 300 euro in de kleuren wit en zwart.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie