Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Huawei presenteert tablet met belfunctie

door Jeanet Woldring

De Chinese fabrikant Huawei heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe tablets gepresenteerd: de MediaPad X1 en M1. Beide tablets hebben een bijzondere eigenschap: je kunt er namelijk mee bellen als je er een simkaart insteekt.

MediaPad X1: tablet met belfunctie
Wanneer wordt een telefoon een tablet of phablet? En wanneer wordt een tablet een telefoon genoemd? Ligt het aan de grootte of is er meer aan de hand? Met de MediaPad X1 wordt het ingewikkeld. Officieel laat Huawei dit apparaat als tablet door het leven gaan, maar het beschikt over een functionaliteit die we meer van een smartphone gewend zijn: je kunt er namelijk mee bellen via het mobiele netwerk. Dit geldt ook voor de Mediapad M1. 

Met de belfunctie zoekt Huawei een grens op, want waar andere fabrikanten blijven hangen rond de 6-inch is de X1 één inch groter. Met het 7-inch scherm en 1920 x 1200 pixels ook beduidend lichter en compacter dan bijvoorbeeld de Nexus 7 en de iPad Mini.

De MediaPad X1 draait op Android 4.2 Jelly Bean en wordt aangedreven door een 1,6 Ghz- quad core processor. Intern is 16GB opslagcapaciteit beschikbaar, die met een MicroSD kaart kan worden uitgebreid tot maximaal 32GB. Voor het camerawerk beschikt de smartphone aan de achterkant over een 8 megapixel-camera en een frontcamera van 5 megapixel. Huawei probeert daarmee in te springen op de selfie-trend. 

Het toestel zal ook geschikt zijn voor het 4G-netwerk. In het eerste kwartaal komt aanvankelijk alleen de 3G-versie uit voor een adviesprijs van 249 euro.  De versie met 4G zal rond april dit jaar verschijnen.

MediaPad M1
De M1  tablet kan  -net als de X1- gezien worden als phablet. De M1 heeft een 8-inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels, dat is lager dan van de X1. De tablet oogt dun door de 5 mm randen.  Opvallend zijn de speakers die aan de boven en onderzijde op de voorkant zijn geplaatst. De M1 beschikt over een camera die kiekjes schieten in 5-megapixels, een stuk minder dan de X1, die 13-megapixel bevat. Tevens kan dit apparaat ook overweg met 4G. Ook hiervoor geldt dat de 4G-versie later dit jaar op de markt komt. Het apparaat met 3G zal in maart verschijnen voor 300 euro in de kleuren wit en zwart.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie