Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

In 2012 veiling frequenties mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De overheid veilt volgend jaar extra frequenties om het toenemende gebruik van mobiel internet en smartphones op te vangen. Ook bestaande frequenties voor mobiele telefoons, die in 2013 aflopen, komen dan opnieuw onder de hamer. Dat heeft Minister Verhagen van Economische Zaken vandaag bekendgemaakt. 

Meer ruimte voor nieuwkomers
Met de veiling wil de overheid versneld extra ruimte in de ether vrijmaken. Het gaat om twee keer 30 MHz op de 800 MHz-band. Daarbij is ruimte gereserveerd voor nieuwkomers op deze markt om te zorgen voor meer concurrentie. (2 vergunningen van 10 Mhz). 

Alle frequenties in één klap onder de hamer
Daarnaast komen alle frequenties voor mobiele telefoons (de 900 en 1800 MHz-band) die nu in het bezit zijn van KPN, T-Mobile en Vodafone, opnieuw onder de hamer. Deze vergunningen lopen in 2013 af. De frequenties worden via internet geveild.
 

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.