Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internet wordt concurrent voor telefoon en tv

Leestijd: 1 minuut

Het internet wordt steeds meer gebruikt voor communicatie zoals e-mail, MSN, chatten, Skype, etc. Daarnaast wordt het internet steeds meer gebruikt voor het verkrijgen van informatie en voor entertainment.

Daarmee wordt het internet een concurrent voor telefoon en tv. Dit blijkt uit een consumentenonderzoek uitgevoerd door EIM in opdracht van toezichthouder OPTA.

Uit dit onderzoek blijkt dat vorig jaar ruim 40% van de huishoudens minder belt door het gebruik van internet als communicatiemiddel. Kennelijk wordt het internet gebruikt voor communicatie in plaats van de telefoon, zo concluderen de onderzoekers. Er zijn in 2006 geen duidelijke verschuivingen ten opzichte van 2005.

Evenals in 2005 geeft 25% van de huishoudens aan dat er in het huishouden door het gebruik van internet minder TV wordt gekeken. Ook op dit terrein zijn er geen duidelijke verschuivingen ten opzichte van 2005.

Zie ook: TOP 5 goedkoopste breedbandpakketten op Internetten.nl

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.