Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Internetten.nl en Totaalwijzer tonen IPv6-kenmerken

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internetten.nl en Totaalwijzer.nl vermelden vanaf januari 2011 de IPv6-kenmerken van aanbiedingen voor internettoegang. Dat hebben Bencom en Stichting IPv6 (Stipv6) bekend gemaakt.

Bij ieder abonnement voor internettoegang voor consumenten tonen de vergelijkingssites de mate waarin deze geschikt is voor het nieuwe Internet Protocol versie 6. Op een schaal van één tot zes is te zien in hoeverre gebruikers direct en automatisch of met eigen handelingen toegang kunnen hebben tot internet via IPv6.

Bencom, het bedrijf achter de vergelijkingssites, onderkent het belang van IPv6 en de groeiende relevantie ervan voor de consument. IPv6 is de oplossing voor het komende IPv4-adrestekort. Wanneer de voorraad van de huidige adressen in de tweede helft van 2011 uitgeput zal zijn, zullen nieuwe IPv6-only websites nog slechts te bekijken zijn via internetproviders die daar klaar voor zijn. 

Ben Woldring is daarom met Joost Tholhuijsen, voorzitter van de Stichting IPv6 Nederland (Stipv6), op het idee gekomen om aan de lijst met vergelijkingscriteria voor internetabonnementen ook ‘IPv6’ toe te voegen. 

Het vermelden van IPv6-geschiktheid van internettoegang is het tweede project van Stipv6 en sluit aan op het in november vorig jaar gelanceerde IPv6ready.nl, dat de IPv6-bereikbaarheid van de top-100 van best bezochte sites in Nederland inzichtelijk maakt.

Geactualiseerd: woensdag 5 januari 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.